Primăria Tulcea a început reabilitarea staţiilor de autobuz

Primăria Tulcea a început campania de reabilitare a staţiilor de autobuz din municipiu, primul mobilier reparat fiind cel de lângă Orăşelul Copiilor. Echipele Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului schimba policarbonatul, revopsesc staţiile si elimină grafitti.

„Problema cu care ne confruntăm o reprezintă actele de vandalism – grafitti, distrugeri ale materialelor, lipire anunţuri de publicitate. Am demarat acţiunea cu staţia de la Orăşelul Copiilor, şi continuăm cu staţiile de la Parcul Personalităţilor, Biserica cu ceas, străzile Mică şi Babadag de lângă magazin Telena, staţia de la mall şi vom continua cu celelalte staţii. Cu toţii ne dorim staţii moderne, însă până la achiziţia acestora, suntem datori să întreţinem patrimoniul existent. Menţinerea unui aspect plăcut şi îngrijit al staţiilor de autobuz ţine de asigurarea unui minim de confort, dar şi de respectul pe care îl datorăm cetăţenilor. Intenţia noastră este de a le schimba în totalitate cu unele moderne, smart, iluminate pe timp de noapte”, ne-a declarat directorul adjunct al DIAP Tulcea, Bogdan Vasilescu.

De-a lungul timpului, tulcenii au adresat municipalităţii mesaje de nemulţumire referitoare atât la distrugerile unor coşuri de gunoi, dar mai ales desenele cu spray care sunt nelipsite de pe staţiile de autobuz din oraş. Autori necunoscuţi măzgălesc pereţii staţiilor cu mesaje scrise cu spray de diverse culori. Majoritatea pare să îi acuze pe tineri de acest lucru, pe care l-ar face în special noaptea.