Demiterea Guvernului Florin Cîţu prin moţiunea de cenzură aprobată de Parlamentul României nu este un motiv de bucurie pentru edilii tulceni. UAT-urile au în derulare proiecte care necesită finanţare, iar pe o perioadă de instabilitate politică este dificil ca investiţiile să fie duse la finalizare. Din acest motiv, este nevoie de instalarea cât mai rapidă a unei echipe la Palatul Victoria, care să preia sarcinile guvernării.

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca şi preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Tulcea, speră ca proiectele edililor să nu fie afectate.

„Un lucru este clar, atât timp cât nu există miniştri, nu ştiu cine îşi asumă. Problema se pune că s-a deschis depunerea de proiecte pe <<Anghel Saligny>> şi sper să nu fie afectat acest program. Banii din Fondul de rezervă bugetară nu au fost alocaţi până zilele trecute şi nu cred că îi poate aloca cineva, ceea ce va duce la o situaţie destul de neplăcută şi până la urmă la un blocaj financiar în ceea ce înseamnă autorităţi publice locale”, ne-a declarat Eugen Ion.

Primarii îşi doresc stabilitate politică pentru a-şi putea  duce proiectele la sfârşit.

„Ar trebui să se formeze cât mai repede un nou Guvern dintr-o coaliţie, partid sau unul minoritar. Pe noi ne interesează ca lucrurile să funcţioneze pentru a ne putea duce la bun sfârşit proiectele pe care le avem în derulare. Din punctul meu de vedere, faptul că abia săptămâna viitoare sunt chemate partidele la negocieri cred că nu poate fi decât un minus pentru noi ca şi ţară”, a precizat Eugen Ion.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.