Organizaţia Salvaţi Copiii România (SCR) a donat, ieri, echipamente medicale în valoare de 35.000 de euro secţiei de Terapie Intensivă a maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea, judeţ cu o rată a mortalităţii infantile de trei ori mai mare decât media de la nivel naţional. Este a patra donaţie din ultimii ani, valoarea totală a sprijinului acordat spitalului tulcean până acum fiind de 67.300 de euro.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea vor avea la dispoziţie un incubator, un analizor mobil de gaze sanguine cu 500 de cartuşe, patru seringi automate, două pulsoximetre, patru cântare, trei aspiratoare chirurgicale şi un sterilizator cu aer cald, în valoare totală de 35.000 de euro. Dotarea este posibilă prin generozitatea Fox România (25.000 de Euro) şi a susţinătorilor care au ales să redirecţioneze 3,5% din impozitul pe venit programului Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv în cadrul organizaţiei Salvaţi Copiii România, a atras atenţia asupra faptului că judeţul Tulcea înregistrează o rată a mortalităţii infantile de trei ori mai mare faţă de media pe ţară.

„Credem că este foarte important să sprijinim judeţul, deoarece dacă analizăm procentul mortalităţii infantile faţă de media pe ţară vedem că este de trei ori mai mare la nivelul judeţului Tulcea. Din păcate şi rata de mortalitate în segmentul de vârstă 1-4 ani este mare în acest judeţ. Dacă rata pe ţară este undeva la 31,95 la suta de mii de locuitori, aici este de 70,29″, a precizat preşedintele Gabriela Alexandrescu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.