Mai mulţi tulceni au început să-şi demoleze singuri garajele ilegale construite pe spaţiul public, după ce Primăria municipiului a trimis un total de 66 de notificări pentru a elibera spaţiile publice ocupate abuziv.

„Cred că vor începe şi alţi deţinători de garaje să demoleze construcţiile, în caz contrar vom aplica măsuri coercitive, dar nu trebuie să ajungem până acolo. Există cetăţeni care au înţeles că trebuie să intrăm în rândul oraşelor civilizate şi au început dezmembrarea garajelor. Visăm la standardul de locuire al oraşelor civilizate ale Europei, pe care însă, nici nu ni le putem imagina posedând astfel de construcţii improvizate şi inestetice, precum garajele noastre”,  a declarat primarul Ştefan Ilie.

Edilul a dat exemplul mai multor localităţi din ţară care s-au desfăşurat acţiuni similare.

„Să luăm exemplul altor localităţi din ţară care au făcut paşii pentru a se desprinde de astfel de practici haotice. În Oradea, Cluj Napoca, Arad sau Timişoara, mai nou în Galaţi şi Constanţa, s-au desfiinţat mii de garaje, iar locuitorii au înţeles în timp că această măsură este un pas obligatoriu pentru ameliorarea calităţii vieţii din cartierele dens populate. În urma eliberării terenurilor de aceste garaje inestetice, într-o prima etapă au fost create locuri de parcare, spaţii verzi şi locuri de joacă, iar în câţiva ani, prin atragerea de investiţii, au fost construite parking-uri cu terase verzi şi terenuri de sport sau parcări modulare cu capacitate sporită. Aşa vom proceda şi la Tulcea. Fondurile europene din perioada 2021 -2027 vor fi o oportunitate pentru a pune în practică proiecte mai ample de regenerare urbană, ce vor putea schimba radical aspectul cartierelor noastre. Însă, până acolo, trebuie să facem primii paşi spre civilizaţie”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Anul acesta va începe demolarea a aproape 300 de garaje construite ilegal în cinci zone din  municipiul Tulcea, administraţia locală fiind în prezent în procedură de intabulare a tuturor suprafeţelor de teren aferente acestora. În locul garajelor vor fi amenajate locuri de parcare, de joacă şi spaţii verzi.