Şahiştii de la Acs Logic Delta au obţinut cinci medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la cea de-a X-a ediţie a competiţiei internaţională de şah clasic „Cupa Satori Art Slobozia”, desfăşurată weekend-ul trecut, în staţiunea Amara, judeţul Ialomiţa.

Competiţia organizată de A.C.S. Satori Art şi omologată de Federaţia Română de Şah şi Federaţia Internaţională de Şah s-a desfăşurat pe parcursul a 6 runde, în sistem elveţian, la care au participat jucători de şah de toate vârstele, copii şi seniori. Competiţia a cuprins următoarele turnee: pe categorii de vârstă (U8, U10, U12) şi în funcţie de ELO (ELO sub 2200, ELO sub 1800, ELO sub 1400).

Astfel, la categoria U7, locul I a fost obţinut de Vladimir Bălan. Tot primul loc, dar la categoria U9 fete, a fost obţinut de către Irina Voloşincu. La categoria U10, medalia de aur a câştigat-o Maria Del Carmen Diţă, iar locul al III-lea a fost câştigat de către Alexandru Guriencu. De asemenea, Izabela Mardare a obţinut locul I la categoria U11, iar Maria Mohonea a câştigat medalia de argint la categoria U12.

În ziua de 25 aprilie s-a desfăşurat şi un concurs de şah rapid pentru categoriile de vârstă U8, U10 şi U12. La această competiţie, Tulcea a fost reprezentată de sportivii Matei Mocăniţă şi Anastasia Bălan de la Acs Logic Delta, care au concurat la categoriile de vârstă U10 şi U8.

La finalul celor 5 runde de joc, Matei a câştigat concursul obţinând medalia de aur, iar Anastasia a obţinut medalia de argint la fete.

Citiţi continuarea în paginile ziarului Delta.