Canotorii de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Danubiu Tulcea au obţinut 10 medalii în urma participării la Campionatul Naţional de Primăvară Viteză şi Fond, de la Bascov, săptămâna trecută. În ciuda faptului că antrenamentul pe apă a fost relativ scurt, de doar trei săptămâni, sportivii au reuşit să se claseze pe primul loc în clasamentul general. Au fost obţinute cinci medalii de aur, două de argint şi trei de bronz. Nu mai puţin de 15 copii legitimaţi la CSM Danubiu Tulcea au participat la probele din cadrul competiţiei, aceştia având vârstele cuprinse între 8-15 ani.

Astfel, la viteza, individual, locul 1 a fost obţinut de Iulian Serghei, la C1 200 m,  şi de Bianca Irofei, K1 U12, la proba de 500 m. De asemenea, la dublu, pe prima treaptă a podiumului, la C2 1000 m, au urcat Iulian Serghei şi Robert Gavrilă.

Tot la individual, locul al II-lea a fost obţinut de Robert Gavrilă la C1 1000 m.

Medalia de bronz, la individual, a fost obţinută de Rareş Geileanu, la C1 U12, şi de Sebastian Chilug, la C1 200 m. La dublu, locul trei a fost câştigat de Andreea Botaş şi Gabriela Bararu, la K2 500 m.

La fond, locul I a fost câştigat la dublu de  Emilia Botaş  şi Bianca Irofei, la K2 2000 m. De asemenea, medalia de aur a fost câştigată şi de sportivii Iulian Serghei şi Robert Gavrilă, la C2 3000 m. Medalia de argint a fost câştigată de Vlad Chilug, la C1 2000 m.

„Din punctul meu de vedere, a fost un super campionat pentru că am avut foarte puţin timp de pregătire pe apă şi, totuşi, am putut să câştigăm cinci medalii de aur, două de argint şi trei de bronz şi suntem pe locul I în clasamentul general. Marea majoritate a sportivilor au început să practice acest sport de anul trecut, doar doi sportivi, mai exact Serghei şi Gavrilă, sunt deja în lotul naţional. Toţi sportivii s-au comportat exemplar, deci, toată lumea şi-a îndeplinit obiectivul. Am fost foarte plăcut surprinsă de rezultate. Cu toate acestea, nu mă aşteptam pentru că, aşa cum am spus, timpul de pregătire pe apă a fost de doar trei săptămâni. Şi atunci au fost lipsuri, deoarece nu întotdeauna vremea ne-a permis să ieşim pe lacul Ciuperca. Fiecare sportiv a contribuit pentru a fi pe locul I în clasamentul general, nu doar cei medaliaţi. La noi se punctează până la locul nouă”, ne-a declarat antrenoarea secţiei de kaiac-canoe din cadrul CSM Danubiu Tulcea, Nicoleta Tertiş.

Citiţi continuarea în paginile ziarului Delta.