Reprezentantul liberalilor în Consiliul Judeţean (CJ) Mihai Huleni va fi propus din nou pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al CJ, spune preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Tulcea, Ştefan Ilie.

Mihai Huleni şi-a dat demisia în data de 29 aprilie din funcţia de vicepreşedinte în care a fost ales pe data de 22 martie, după ce Prefectura Tulcea a contestat în instanţă decizia consilierilor judeţeni.

Preşedintele PNL Ştefan Ilie consideră că situaţia de la conducerea CJ ar fi fost evitată dacă legea ar fi prevăzut ce se întâmplă atunci când membrii unei comisii nu se întrunesc pentru a-şi exprima decizia pe marginea unui proiect de hotărâre.

„Nu din cauza lui s-a ajuns la suspendare, ci în urma unor proceduri care au venit ca urmare a contestării  lipsei unui aviz , din cauză că nu s-a întrunit comisia. Legiuitorul nu s-a gândit la situaţiile de non-combat de la nivelul unei comisii, iar Prefectura a hotărât să conteste, fapt ce duce la suspendarea funcţiei pe durata judecării. Personal cred că dacă am fi aşteptat să se judece, ceea ce ar fi durat mult timp, ar fi câştigat Consiliul Judeţean, pentru că nu era necesară şi comisia economică, ci era de ajuns comisia juridică, pentru că nu se crease o funcţie nouă”, ne-a declarat preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie.

Preşedintele PNL Tulcea mai spune că Mihai Huleni va fi propus din nou pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte şi pentru că şi-a îndeplinit cu succes perioada în care a fost pe funcţie.

„Al doilea motiv pentru care va candida din nou este că şi-a îndeplinit cu succes perioada în care a fost pe funcţie şi nu avem ce să îi reproşăm. Atribuţiile de vicepreşedinte nu le primise şi cred că acesta este un joc politic care va fi în cele din urmă în folosul tuturor factorilor implicaţi. Este firesc să primească atribuţii, pentru că nici ei, ca oameni, şi nici noi, ca partid, nu ne dorim o funcţie doar de dragul de a exista, ci ne dorim să facem treabă, să avem răspunderi şi să fim traşi la răspundere în faţa electoratului pentru lucruri pe care le facem sau nu cum trebuie “, a precizat Ştefan Ilie.

Luna trecută, 16 consilieri judeţeni, reprezentanţi ai PNL, PMP şi Pro România, l-au ales pe cel de-al doilea vicepreşedinte al CJ, deşi secretarul general al instituţiei publice, Cristian Mihai, i-a anunţat pe consilieri că proiectul de hotărâre nu este însoţit de avizul uneia din comisiile sesizate pe fond, fapt care încalcă prevederile Codului administrativ.

Prefectura judeţului Tulcea a contestat în instanţă decizia CJ, în baza unei erori de procedură, dar procesul a rămas fără obiect după demisia reprezentantului liberalilor.