Primăria municipiului Tulcea va da în funcţiune, cel mai probabil peste trei luni, o parcare cu 400 de locuri în zona Dedeman, fiind destinată mai ales turiştilor care vor ajunge în oraş anul acesta cu maşinile personale, a declarat primarul Ştefan Ilie.

El a precizat că proiectul a început deja prin intabularea terenului de la intrarea în oraş şi va fi realizat din fonduri de la bugetul local, fiind vorba de fapt de două astfel de parcări, dintre care una este estimat că va fi finalizată în circa trei luni.

„Pentru cele două parcări destinate turiştilor va exista şi o aplicaţie pentru Android şi IOS, astfel încât vizitatorii să ştie dacă mai sunt locuri libere şi unde anume. Parcările vor fi păzite, iar prima dintre ele estimăm că va putea fi gata la peste trei luni, lângă un centru comercial de la ieşirea din Tulcea spre Galaţi”, a menţionat primarul Ştefan Ilie.

În bugetul din acest an al municipiului este prevăzută o sumă de circa 2 milioane de lei pentru patru proiecte de parcări, printre care se numără şi cele două de la marginea oraşului.

Anunţul primarului Ştefan Ilie vine după ce, pentru prima oară în ultimii ani, autoturismele cu turişti care şi-au programat minivacanţa de Paşte în Delta Dunării au făcut, vinerea trecută, coloane de kilometri la intrarea în municipiul Tulcea dinspre Constanţa, iar traficul în oraş a fost sufocat.