Astăzi, de la ora 11:00, începe proiectul „Educaţie la înălţime”, care debutează cu prima lecţie transmisă live din Sfântu Gheorghe, chiar din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Lecţia va include zboruri cu drona şi experimente ce vor demonstra impactul poluării asupra vieţuitoarelor şi vegetaţiei din deltă. Elevii şcolii din Sfântu Gheorghe s-au mobilizat deja şi au adunat PET-uri de pe malurile apei şi de pe plajă, iar la finalul lecţiei de joi vor forma din ele, în direct, un mesaj manifest.

Lecţia din Sfântu Gheorghe va fi prezentată elevilor de către Irina Constantinescu, directoare la Eco-şcoala Cândeşti-Vale (Dâmboviţa), profesoară de geografie, şi Adnana Pătrăşcoiu, directoare la Şcoala Gimnazială Sfântu Gheorghe, profesoară de franceză şi coordonatoarea cercului de ecologie din şcoală.

„Prima lecţie va fi transmisă din Sfântu Gheorghe, când profesorii din toată ţara vor avea ocazia să urmărească o lecţie live specială, filmată cu drona, dar şi experimente interesante, jocuri ce pun în evidenţă efectele poluării şi mesaje manifest pentru a-i îndemna pe elevi să aibă grijă de nepreţuita comoară din Delta Dunării. Prin lecţiile Educaţie la înălţime, elevii vor avea parte de interactivitate, ceea ce e fantastic, mai ales acum în vreme de pandemie”, a transmis coordonatoarea profesorilor din proiectul „Educaţie la înălţime”, Irina Constantinescu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.