Preşedintele PNL Tulcea Ştefan Ilie va candida pentru un nou mandat la şefia organizaţiei judeţene şi speră să nu fie unicul candidat. Declaraţia vine în contextul în care în această toamnă sunt preconizate a avea loc alegeri interne ale PNL la nivelul întregii ţări, calendarul urmând a fi anunţat.

„Voi candida. Am fost ales preşedintele organizaţiei judeţene în 2017 atunci când PNL, la nivel de judeţ, avea un număr mai mic de primari, nu avea primar de municipiu şi doar doi primari de oraşe, în prezent având trei din patru. Am făcut patru ani de când sunt preşedintele PNL în urmă cu o lună. La nivelul judeţului am câştigat alegerile prezidenţiale, europarlamentare. De asemenea, la alegerile locale am obţinut la nivelul Consiliului Judeţean mai multe voturi decât PSD. Nu am câştigat funcţia de preşedinte al CJ, dar avem mai mulţi consilieri faţă de PSD. Considerăm că am obţinut nişte rezultate bune şi, în primul rând, am deschis împreună cu echipa din cadrul Biroului Politic Judeţean o comunicare care nu exista înainte, atât cu structurile teritoriale, cât şi cu cetăţenii. Am obţinut cele mai mari rezultate pe care le-a avut PNL vreodată la Tulcea”, ne-a declarat preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie.

Ştefan Ilie spune că ar fi bucuros să aibă contracandidaţi.

„Sunt convins că voi avea un contracandidat şi îi voi încuraja pe colegi să candideze. Nu vreau să fiu unicul candidat, iar şedinţa să se termine în cinci minute. Aş fi foarte bucuros să am contracandidaţi, având în vedere câte probleme are municipiul Tulcea pe care eu trebuie să fac tot posibilul să le rezolv. Aş fi bucuros să am competitori care să se înhame cu responsabilitate la problemele întregului judeţ”, a precizat Ştefan Ilie.

În ceea ce priveşte rezultatele alegerilor, liderul liberalilor tulceni spune că la nivel de judeţ vor fi schimbări.

„La nivelul judeţului vor fi schimbări, pentru că există unii dintre preşedinţi care erau primari sau care făceau parte din Biroul Politic Judeţean iar acum nu mai sunt, pentru că au pierdut funcţiile. Unii dintre ei nu vor mai candida, alţii, din alte organizaţii, care nu au obţinut rezultate bune, vor promova alte persoane mai tinere care îşi doresc să facă mai mare performanţă decât predecesorii lor”, a spus Ştefan Ilie.

Calendarul alegerilor urmează să fie transmis structurilor teritoriale, în primă fază urmând a avea loc alegeri în cadrul filialelor locale, comunale, orăşeneşti, municipale, judeţene şi apoi la nivelul conducerii centrale.

„Vom fi anunţaţi cu privire la calendarul alegerilor. Prima dată vor fi alegeri în cadrul filialelor locale, comunale, orăşeneşti, municipale, judeţene şi apoi la nivelul conducerii centrale. După ce se fac alegerile organizaţiilor locale, în funcţie de numărul populaţiei şi al membrilor organizaţiilor, pe baza unui algoritm al partidului va exista un număr de delegaţi. Vor avea loc alegeri inclusiv pentru Biroul Politic Judeţean, vicepreşedinţi, preşedinte. Vor fi şi nişte vicepreşedinţi de drept, conform statutului, precum parlamentarii, primarul municipiului, care dacă nu candidează au această funcţie”, a explicat Ştefan Ilie.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Ludovic Orban va avea contracandidat, un nume vehiculat fiind cel al lui Florin Cîţu.

„Ambii competitori sunt foarte buni şi au rezultate foarte mari atât la nivelul partidului cât şi la nivelul întregii ţări. Dacă ar candida ambii înseamnă că partidul are resurse, are oameni”, a mai spus Ştefan Ilie.

Ludovic Orban a anunţat, luni, că foarte curând va fi convocat Consiliul Naţional al partidului care va stabili data exactă a Congresului în cadrul căruia va fi ales noul preşedinte.

Orban a anunţat că el va candida pentru această funcţie şi că, dacă altcineva doreşte să îl contracandideze, este liber să o facă. „În PNL este democraţie”, a spus Orban.