O nouă ediţie a concursului de echitaţie Working Equitation va avea loc anul acesta la Tulcea, organizatorul competiţiei intenţionând să aplice pentru obţinerea de fonduri alocate de Primăria municipiului asociaţiilor şi cluburilor sportive.

Pentru organizarea unei singure competiţii, Ştefan Răileanu, preşedintele Asociaţiei Club Sportiv Real Racing, spune că este necesară suma de 300.000 de lei. De altfel, Primăria Tulcea a alocat anul acesta asociaţiilor şi cluburilor sportive 450.000 de lei, fonduri prevăzute în bugetul local al municipiului.

Dacă procedurile merg în linie dreaptă, publicul pasionat de echitaţie ar putea urmări prima competiţie la mijlocul acestui sezon estival.

„Urmează să stabilim datele pentru organizarea a două etape ale concursului. Depindem de primărie, de finanţarea proiectelor pentru activităţi sportive. Ne-ar trebui cel puţin 300.000 de lei pe competiţie, aceasta fiind evaluată la circa 500.000 de lei. Anul acesta se va desfăşura şi în parteneriat cu Federaţia Ecvestră Română pentru a ne trimite arbitri. În cadrul acestei ediţii, vrem să organizăm şi curse de trap şi dresaj academic. Ne dorim ca prima competiţie să aibă loc la mijlocul verii, iar cea de a doua va avea loc în prima decadă a lunii octombrie, în funcţie de depunerea caietului de sarcini şi de cum se vor face finanţările “, ne-a declarat dr. Ştefan Răileanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.