La 11 zile de la declanşarea efectivă a Recensământului General Agricol 2020, de ale cărui rezultate depind politicile agricole ale României, acţiunea în teren a recenzorilor implicaţi se desfăşoară cu o oarecare dificultate.

Unii tulceni nu au dorit să  furnizeze recenzorilor care le-au bătut la poartă CNP-ul, cu toate că legea menţionează clar că au această obligaţie.

„În momentul acesta, având în vedere că suntem spre finalul celei de-a doua săptămâni, putem să spunem că stăm destul de bine, comparativ cu ceea ce se întâmplă la nivel naţional. Săptămâna aceasta, din cauza vremii lucrurile au stagnat puţin. Probleme sunt, în principal, cu CNP-ul, lumea este reticentă. Cu toate că prin ordonanţa se spune că sunt obligaţi să furnizeze aceste date recenzorilor, avem probleme din punctul acesta de vedere. Momentan aşteptăm o decizie la nivel naţional în ceea ce priveşte acest aspect. În mod normal se aplică amenzi, dar încercăm să rezolvăm cu vorba bună pentru a nu ajunge la această măsură”, ne-a declarat, vineri, directoarea Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Tulcea, Mihaela Condrat.

Ultima situaţie, din data de 19 mai, pe care ne-a prezentat-o directoarea DJS Tulcea, arată că din cele 34.902 de exploataţii înregistrate în registrele agricole au fost primite pe server 4.192 de chestionare.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.