Demolarea Sălii Polivalente din municipiul Tulcea va începe în circa trei săptămâni, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu.

„Trebuie să mai obţinem un aviz de la mediu, apoi în 2-3 săptămâni va începe demolarea sălii. Este o investiţie dorită de toţi tulcenii, o investiţie care va însemna o dezvoltare a sporturilor de sală, un obiectiv a cărui necesitate am susţinut-o permanent la Guvern”, a declarat pentru ziarul „Delta” preşedintele CJ, Horia Teodorescu.

Partea de „Proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări de desfiinţare a Sălii Polivalente Tulcea” a fost atribuită firmei SMZ Impex din Cluj Napoca, în asociere cu proiectanţii Proiect Constrex Consulting  SRL şi NDA7 Proiect, valoarea contractului fiind de 712.000 lei.

După demolare urmează demararea construirii unei săli moderne, cu finanţarea Companiei Naţionale de Investiţii.

Proiectul se va derula prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), valoarea finală fiind de aproximativ 23 de milioane de euro. Noua Sală Polivalentă din municipiul Tulcea va avea un teren principal de competiţii, în mijlocul clădirii la cota 0, înconjurat de tribune pentru spectatori şi un teren de antrenament, situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal, ambele terenuri având o suprafaţă de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale (20 x 40 metri).

Capacitatea tribunelor va creşte de la 1.200 de locuri la 4.438 de locuri. Pentru realizarea proiectului, Consiliul Judeţean Tulcea a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, pe bază de protocol a amplasamentului teren, situat strada Isaccei.

Motivaţia acestei investiţii este legată de faptul că în prezent Sala Polivalentă nu mai corespunde cerinţelor actuale pentru desfăşurarea competiţiilor sportive, din punct de vedere al dotărilor, al dimensiunilor terenului sau al funcţionalităţii clădirii.