Tulcenii vor plăti cu circa 40% mai mult pentru masa tradiţională de Paşte.

Tulcenii vor scoate din buzunare, pentru masa tradiţională de Paşte, o sumă cu cel puţin 100 de lei mai mult decât în 2021. Toate produsele alimentare s-au scumpit, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mielul intră în categoria delicateselor, din cauza preţului tot mai ridicat.

În magazinele mari, un kilogram de carne de miel costă 50 de lei. Anul trecut, în această vreme kilogramul de miel în viu se vindea cu 14-15 lei, acum e la 20 de lei. Astfel, dacă sezonul trecut kilogramul de miel la carcasă se vindea în pieţe cu 25-30 de lei, anul acesta preţurile se situează între 50 şi 55 de lei. Pentru cei care vor neapărat miel pe  masa de Paşte, preţul nici nu contează aşa de mult, ei cumpără oricum.

Stere Stere creşte oi la Lăstuni şi vinde carne de miel în Piaţa „Sfântu Gheorghe” din Tulcea de aproape 30 de ani. Acesta spune că abia în ultimele 2-3 zile înainte de Paşte tulcenii vor fi interesaţi să cumpere carne de miel.

„Am dat doi miei ieri, cu 50 de lei kg, după preferinţe, cotlet, organe, cap. Dacă reuşesc să vând măcar vreo 20 de bucăţi până sâmbătă seara, mare lucru! Merge foarte greu, că s-au scumpit toate. Cantitate avem, iar cel mai probabil o vom da la arabi, la export, că este mult mai avantajos pentru noi, crescătorii de animale”, ne-a declarat fermierul, Stere Stere.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.