Cea de-a doua ediţie a concursului „Poveste de Paşte”, eveniment organizat pentru a marca cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, şi-a desemnat la sfârşitul săptămânii trecute câştigătorii, la Consiliul Judeţean Tulcea, în cadrul unei festivităţi de premiere.

În total, peste 300 de lucrări au fost înscrise în concursul lansat la sfârşitul lunii trecute.

„Am primit foarte multe lucrări impresionante şi în acest an şi ţin să vă felicit pe toţi pentru talentul de care daţi dovadă. Mă bucur să regăsesc printre lucrările înscrise la ediţia din acest an picturi extraordinar de frumoase realizate de copiii din Casimcea, machete realizate de tinerii de la centrul Pelican din municipiul Tulcea, tablouri superbe realizate de copiii din Babadag, lucrări deosebite realizate de copiii din Jijila, care se înscriu de fiecare dată la competiţiile organizate de noi. Am primit frumoase lucrări şi de la copiii şi tinerii din Măcin şi Greci, care ne-au impresionat prin iscusinţa lor şi prin munca deosebită depusă pentru a realiza aceste adevărate piese de artă înscrise în concurs”, a transmis, în cadrul festivităţii, administratorul public al judeţului Tulcea, Dumitru Mergeani.

Marele premiu al concursului a fost obţinut de Giulia Apetrii, în vârstă de 13 ani de la  Şcoala Gimnazială Casimcea.

Locul întâi a mers către Răzvan Gioadă, în vârstă de 13 ani, elev al Şcolii Gimnaziale Casimcea, locul doi către Miruna Maria Anicăi, de 13 ani, elevă a Colegiului Dobrogean “Spiru Haret”, iar locul trei către Liliana Alecu, în vârstă de 51 ani, bibliotecar din Jijila.

Dou menţiuni au fost obţinute de David Mihai Bulgaru, în vârstă 8 ani, de la Şcoala “Gheorghe Banea” Măcin şi Mihai Delia, de 7 ani, de la Şcoala Gimnazială Jijila.

Premiu special a fost acordat Denisei Nicoleta Răpan, de14 ani, ce activează la Palatul Copiilor în cadrul Clubului Copiilor Babadag şi Şcoala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” Babadag.

Un premiu special şi unul de originalitate a mers către doi tineri de la Centrul “Pelican” Tulcea, respectiv  Florin Lucian Marin, în vârstă de 22 ani şi Leonard Nicuşor Dima, în vârstă de 14 ani.