Primăria Tulcea a depus, luni, un proiect în valoare de peste 36 de milioane de lei ce cuprinde extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe 107 străzi situate în zona de est şi vest a municipiului, a anunţat primarul Ştefan Ilie.

Proiectul „Extinderea inteligentă a reţelei de distribuţie a gazelor naturale în municipiul Tulcea” este o investiţie estimată în valoare de 36.131.899,95 lei, pentru 31,725 km din care 1.167.995,73 este cofinanţarea municipiului.

Acesta este cel de-al doilea proiect privind extinderea reţelei de gaze naturale depus de Ştefan Ilie.

„Primul a fost cel din Luncaviţa şi Rachelu, la care am început pregătirea din anul 2018 şi care în aceste zile a obţinut finanţare. Al doilea este cel pentru municipiul Tulcea, la care am început să lucrăm începând cu finalul anului 2020 şi care a fost depus pe Programul Naţional de Investiţii <<Anghel Saligny>>. Felicitări şi succes Echipei de proiecte a municipiului Tulcea şi tuturor colegilor implicaţi! Sunt convins că, aşa cum am obţinut finanţare, printr-un proiect iniţiat de mine, la Luncaviţa, aşa vom obţine şi pentru municipiul Tulcea. Munca responsabilă este răsplătită, iar rezultatele bune apar, mai ales când este răbdare şi când toţi factorii implicaţi se dedică interesului real al comunităţii”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Demersul a fost remarcat şi de către ministrul Attila Cseke.

„V-aţi mişcat foarte, foarte bine la Tulcea la depunerea şi obţinerea finanţărilor pe Valul renovării – PNRR”, a subliniat ministrul.

Greci şi Luncaviţa obţin finanţare pentru reţeaua de gaze prin „Anghel Saligny”

Proiectele de extindere a gazelor naturale ale localităţilor Greci şi Luncaviţa au fost incluse spre finanţare pe Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Iniţial, acestea au fost depuse pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, însă nu s-au încadrat în bugetul programului şi au fost relocate pe „Anghel Saligny”.

„Timp de două săptămâni se va face protocolul între Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Dezvoltării, iar în alte două săptămâni se va redepune cererea de finanţare pentru conformitate pe Anghel Saligny. Proiectul are o valoare de circa 6 milioane de euro şi cuprinde aproape 1.800 de gospodării. În sat sunt aproximativ 2.000 de gospodării, deci se acoperă cam 90% dintre acestea”, ne-a declarat primarul comunei Greci, Nicolaie Mocanu.

Proiectul demarat în anul 2018 de primarul Ştefan Ilie la Luncaviţa prinde contur sub mandatul actualului primar, Aurel Iorga. Investiţia are o valoare estimată de 25.393.313 lei şi cuprinde 34,995 km.

„Toţi cei care au fost admişi în primă fază, dar nu au intrat la finanţare au fost preluaţi de Anghel Saligny. A fost preluat şi proiectul nostru. S-a publicat în Monitorul Oficial şi avem la dispoziţie 15 zile să facem actualizarea preţurilor şi să depunem. Proiectul include Luncaviţa şi Rachelu şi legătura dintre cele două localităţi. Încă nu am semnat contractul de finanţare, dar din discuţiile pe care le-am avut la Bucureşti şi aici, proiectul intră la finanţare cu siguranţă”, a spus primarul Aurel Iorga.

În cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” sunt prevăzute obiective de investiţii pentru reţele de distribuţie de gaze naturale, unde pot fi depuse proiectele care au rămas în afara limitei valorice ale apelului lansat în POIM.