Primăria municipiului Tulcea va redeschide, începând de săptămâna viitoare al treilea centru de vaccinare de la Sala de Sport Pohariu, care va funcţiona la început cu două fluxuri, cu posibilitatea de a fi extinsă la patru. Măsura a fost anunţată ieri de primarul Ştefan Ilie şi este justificată de faptul că numărul persoanelor care se vaccinează cu prima doză este în creştere.

Primarul spune că situaţia este îmbucurătoare şi invită primarii din judeţ să se implice activ în protejarea sănătăţii locuitorilor.

„În cursul zilelor de 18 şi 19 octombrie, s-au vaccinat cu prima doză peste 1250 de persoane, iar cu doza a treia peste 590 persoane. Veştile sunt îmbucurătoare, însă pentru a creşte pragul de 33% al vaccinărilor de la nivelul municipiului, trebuie să fim mult mai uniţi în lupta cu virusul. Vă recomand cu toată responsabilitatea, vaccinarea! Invit toţi colegii primari din judeţ să se implice activ în protejarea sănătăţii locuitorilor comunelor şi oraşelor pe care le conduc”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Edilul a transmis felicitări celor două centre de vaccinare deschise în prezent în municipiu, dar şi medicilor de familie.

„Felicit de asemenea cele două centre de vaccinare de la Colegiul Medicilor şi de la Liceul Agricol, care va funcţiona în continuare, precum şi pe medicii de familie unde media zilnică de vaccinare creşte continuu, cum sunt dr. Ciureanu Constantin din municipiul Tulcea şi dr. Eugenia Roşioru din comuna Luncaviţa, dar şi pe toate celelalte cabinete medicale care se implică, dorindu-le succes şi multă putere de muncă!”, a declarat Ştefan Ilie.

Alte 147 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate ieri în judeţul Tulcea, numărul total de la începutul pandemiei fiind de 11.152. Tot ieri s-au înregistrat încă 4 decese cauzate de infecţia cu COVID, numărul total de la debutul pandemiei ajung la 354.

Municipiul Tulcea înregistra ieri cea mai mare rată de infectare, de 10,96 cazuri la mia de locuitori, fiind urmat la o diferenţă foarte mică de comuna Nufăru, cu 10,83 cazuri.