Peste 200  de oameni sună zilnic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Tulcea şi cer să le fie trimis un echipaj ca să fie testaţi. Astfel, medicii trebuie să ajungă la 200 de adrese, o misiune destul de dificilă în această perioadă.

În funcţie de ora la care sună şi localitatea în care se află, oamenii aşteaptă chiar şi 10 ore până când la adresă să ajungă un echipaje de ambulanţă, perioadă în care sunt sfătuiţi să stea în casă, mai ales dacă au simptome specifice infectării cu Covid.

„Au început să fie peste 200 de cereri de testare în 24 de ore. Din cele aproximativ 200 de teste efectuate marţi, un număr de 67 au fost pozitive. Echipajele de ambulanţă care merg la domiciliu pentru testare fac faţă destul de greu. Oamenii vor să venim foarte repede atunci când sună la 112, dar nu se poate. Unii oameni confundă simptomele răcelii cu cele COVID şi vor să venim cât mai repede, în 5 minute.  În general aşteaptă câteva ore, în funcţie de simptomele care ne sunt semnalate. Pe timp de noapte, timpul de aşteptare poate fi mai mare, de până la 10 ore în judeţ”, ne-a declarat managerul  SAJ Tulcea, dr. Kilo Salah.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.