Baschetbaliştii de la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Tulcea s-au clasat pe primul loc în urma punctajului acumulat din cadrul primei etape a Turneului U18, din cadrul Campionatului Naţional de Baschet. Echipa de baschet U18 a CSS Tulcea a jucat, weekend-ul trecut, alături de echipele ABC Athletic Constanţa, CSS Nr. 1 Constanţa şi ACS MC Ball Mangalia, în sala CSS din municipiul Tulcea.

În urma meciului disputat cu CSS Nr. 1 Constanţa, tulcenii au obţinut un scor favorabil de 59-71. De asemenea, tulcenii au obţinut victoria şi cu ACS MC Ball Mangalia, scorul fiind de 80-62. Cu echipa ABC Athletic Constanţa, tulcenii s-au ales cu o înfrângere.

Din păcate, cu toate că rezultatele sunt îmbucurătoare, echipa tulceană a întâmpinat dificultăţi din cauza accidentărilor suportate de doi sportivi, în timpul meciurilor. De asemenea, trei jucători foarte buni din cadrul echipei nu au putut juca din diferite motive, fapt ce a dus la un punctaj mai scăzut faţă de anii trecuţi.

„Toată lumea doreşte să aibă rezultate bune, iar pregătirea nu se poate realiza la forma la care ar trebui, din cauza condiţiilor de antrenament din timpul pandemiei. Din această cauză, copiii fac mult mai uşor febră musculară şi sunt predispuşi la accidentări. La U18 avem un pivot care a fost transferat la Bucureşti, fiind de lot naţional,  care înscria 20 de puncte pe meci. Este vorba despre Iorga Alexandru, care este un copil foarte bun. De asemenea, avem ieşirea din vârstă a jucătorilor de 2003. Şi aici aveam un pivot care dădea 30-40 de puncte pe meci. Este vorba despre Bogdan Andronic, care va juca numai la U19, neavând drept de joc la U18. În semifinala de anul trecut s-a accidentat un jucător foarte bun, din primii cinci. Este vorba despre Andrei Mihnea, care s-a accidentat la genunchi şi se va opera la începutul anului viitor. Deci, am început turneul fără trei titulari. În această situaţie mai avem un jucător care a făcut o entorsă în primul meci, de weekend-ul trecut, şi nu a mai putut să joace deloc. De asemenea, în ultimele cinci secunde de joc Vlad Iacob s-a accidentat şi este în pauză. În situaţia aceasta, am reuşit să obţinem două victorii. Acest lucru mă face să mă încred în restul echipei. Noi avem un lot foarte bun la U18, cu jucători foarte tehnici”, ne-a declarat antrenoarea baschetbaliştilor de la CSS Tulcea, Mihaela Grecu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.