Temători fiind din cauza numărului de cazuri de coronavirus în creştere la nivelul judeţului Tulcea, părinţii elevilor de la Liceu Teoretic „Grigore Moisil” din municipiu au cerut instituţiei închiderea şcolii timp de două săptămâni şi desfăşurarea cursurilor în format online.

Propunerea urmează să fie analizată în Consiliul de Administraţie a instituţiei, potrivit directoarei liceului tulcean, Camelia Ivanov.

Potrivit datelor publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Tulcea, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din municipiu se află pe locul al treilea în ceea ce priveşte numărul claselor care au trecut în online.

„Părinţii sunt puţini temători. A existat în rândul părinţilor o propunere să nu mai venim fizic, ci să continuăm două săptămâni în online. O să luăm în considerare această propunere la primul Consiliu de Administraţie. Totuşi, online-ul este bun numai într-un dozaj mic. Noi, ca instituţie, ne dorim ca tinerii să vină fizic la şcoală. Suntem convinşi că mulţi dintre ei au condiţii mai bune şi mai sigure la şcoală decât au acasă, unde poate nu sunt supravegheaţi şi intră în contact şi cu alţi prieteni, iar riscul de infectare este mai mare”, ne-a spus directoarea Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea, Camelia Ivanov.

Din totalul de 25 de clase pe care le are unitatea de învăţământ, cinci au trecut în online.

„Avem cinci clase în online. Totuşi, avem un sistem informatic care ne permite să lucrăm în online destul de bine. Starea de spirit a  elevilor şi a profesorilor este bună. Au mai fost astfel de situaţii şi în cadrul  altor şcoli, unde s-a  reintrat până la urmă în scenariul fizic. Copiii care sunt acasă beneficiază de ore în timp real. Noi mergem pe principiul că ar trebui să funcţionăm cât de mult putem în format  fizic. Este foarte adevărat că au existat cazuri de confirmări cu COVID şi printre elevi. Totuşi, foarte multe cazuri provin de fapt din rândul părinţilor. La noi măsurile de siguranţă sunt foarte bine puse la punct”, a spus Camelia Ivanov.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.