Aproape două milioane de catolici români vor sărbători în această seară cel mai important eveniment religios din an, Învierea Domnului. Şi la Tulcea, sute de credincioşi sunt aşteptaţi la slujba de Înviere, care va avea loc, timp de două ore în noaptea de sâmbătă.

În Parohia Sfântul „Mihail Arhanghelul” din municipiu slujba începe la ora 20.00 şi va fi oficiată de preotul Marcel-Ioan Lungeanu. Mâine, în duminica de Paşti slujba  va începe la ora 10.30.

„Slujba din Sâmbăta aceasta Sfântă începe la ora 20.00, când binecuvântăm Focul, aprindem lumânarea pascală şi oferim Lumina lui Hristos, după care închinăm o cântare, Preconiu, prin care vestim venirea nopţii şi învierea lui Hristos. Citim nouă lecturi din Vechiul şi Noul Testament. Slujba se încheie la ora 22.00, iar cine nu reuşeşte să ajungă la Înviere şi sfinţirea bucatelor tradiţionale, poate veni mâine, în duminica de Paşti, la slujba care va începe la ora 10.30″, ne-a declarat  părintele catolic de la Parohia Sfântul Mihail Arhanghelul din municipiu, Marcel-Ioan Lungeanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.