Accesul în zona de picnic de pe lacul Ciuperca din municipiu este permis începând de astăzi, pentru tulcenii care vor alege să îşi petreacă timpul liber la iarbă verde, să încingă grătarele şi să folosească foişoarele.

Aceştia vor fi nevoiţi să se programeze pe o durată maximă de 3 ore şi să prezinte buletinul. Accesul în zona de picnic se va face în mod gratuit, însă celor care doresc să folosească grătarele li se recomandă să se programeze telefonic.

Oamenii trebuie să aibă toate cele necesare pentru prepararea mâncării în condiţii optime, iar la finalul timpului alocat să predea foişorul pe baza actului de identitate.

Programul de funcţionare pentru activităţile de picnic este în intervalul orar 09.00-21.00, de luni până duminică.

„Zona de picnic se deschide din 16 aprilie. În această zonă a fost montată fibra optică şi au fost instalate camere video. Accesul este gratuit, cu programare telefonică la numărul  0240.516.250. Regulamentul este acelaşi ca în anul trecut şi va fi afişat în zonă”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Cei care folosesc zona de picnic au mai multe obligaţii, printre care, să nu distrugă bunurile amenajate, să arunce deşeurile doar în locuri special amenajate şi selectiv, să aprindă focul doar în perimetrul zonei indicate, să lase locul curat şi să nu spele obiectele în apa lacului.

Cei care nu respectă regulile vor plăti o amendă cuprinsă între 100 şi 5000 de lei.

De asemenea, Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului are obligaţia să verifice zilnic zona cu ajutorul Poliţiei Locale şi să asigure serviciul de salubritate.

Plimbările cu hidrobicicletele şi scăldatul, permise de săptămâna viitoare

Administraţia locală intenţionează ca de săptămâna viitoare să pună în funcţiune ambarcaţiunile de agrement destinate cetăţenilor care vor să se recreeze pe lacul Ciuperca.

„Săptămâna viitoare se vor pune în funcţiune ambarcaţiunile de agrement, respectiv lebedele. Acestea se predau gratuit, pe baza de act de identitate”, precizează reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, Primăria Tulcea a achiziţionat anul trecut un număr total de 12 bărci cu vâsle şi hidrobiciclete, dar şi o barcă cu motor pentru personal, pentru a putea interveni cu rapiditate în cazul unor situaţii neprevăzute.

Începând de săptămâna viitoare, municipalitatea va pregăti şi plaja lacului Ciuperca prin suplimentare de nisip şi curăţarea apei de alge.

Astfel, plaja va fi pregătită pentru agrement, activităţi sportive precum beach volley şi  handbal, dar  şi evenimente culturale.

Şi scăldatul în lacul Ciuperca va fi permis, plaja beneficiind de prezenţa unui salvamar.

Liber la pescuit pe lacul Ciuperca, de la 1 mai

Începând din luna mai, tulcenii ar putea avea liber la pescuit sportiv pe lacul Ciuperca din municipiu. Activitatea va fi permisă, după ce regulamentul va fi votat de consilierii locali în şedinţa de Consiliu Local, care va avea loc la finalul lunii aprilie, potrivit datelor furnizate de Primăria Tulcea.

„Pescuitul este prevăzut să înceapă de la 1 mai. Regulamentul, ca în fiecare an, trebuie să treacă prin şedinţa de Consiliu Local, care va avea loc la finalul lunii aprilie”, precizează reprezentanţii Primăriei.

Anul trecut, pescuitul sportiv pe lacul Ciuperca a fost permis pe parcursul lunii iulie.

Lacul Ciuperca a fost înainte de 1989 singura zonă de agrement din oraş, dar până în anul 2006 bazinele şi toate amenajările de aici au ajuns într-o stare avansată de degradare. Ulterior, Primăria municipiului a reamenajat această zonă de agrement care a fost inaugurată oficial pe data de 24 iulie 2010.