Chiar dacă Paştele prinde municipiul Tulcea cu şantierele de lucru în plină desfăşurare, constructorii dau asigurări că lucrările sunt în termen. Una dintre cele mai complexe investiţii la care se lucrează în prezent şi care decurge conform graficului, este cea de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale.

„Nu vom lăsa porţiuni desfăcute, le vom închide şi le vom aduce la starea iniţială pe perioada sărbătorilor. Acum se lucrează pe tronsoane, pe strada Nicolae Bălcescu, iar traficul rutier nu este afectat. Nu am întâmpinat probleme până acum în execuţie. Suntem în grafic, termenul este de 24 de luni, iar perioada de extindere este destul de mare”, ne-a declarat şeful de şantier, Andrei Mateescu.

Contractul de finanţare a investiţiei în valoare de circa 5 milioane de euro, sumă suportată integral de la bugetul de stat, a fost semnat pe data de 10 noiembrie, în urma realizării proiectului centrul oraşului urmând să nu se mai inunde după fiecare ploaie.

Contractul de lucrări pentru obiectivul de investiţii „Îmbunătăţirea capacităţii de preluare a apelor meteorice din Municipiul Tulcea” are o valoare de 19.343.252,82 lei fără TVA. Durata de executare a lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Executantul lucrărilor este firma SC Autoprima Serv SRL.

Reabilitarea sistemului de preluare a apelor pluviale din centrul oraşului este un proiect anunţat de foarte multă vreme de autoritatea locală care a alocat în anul 2017, din bugetul propriu, circa 3 milioane de lei pentru proiectarea sistemului de preluare a apelor pluviale.

Investiţia este necesară în contextul în care, de fiecare dată când se înregistrează precipitaţii abundente, centrul oraşului este inundat, iar autoturismele surprinse de ploaie sunt afectate.

Proiectul început în anul 2017 de Primăria municipiului a fost blocat până acum, din cauza unor diferende între autoritate şi societăţile care au câştigat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrării.

Municipiul, în lucrări de reparaţii şi întreţinere

În prezent, în municipiul Tulcea se desfăşoară mai multe lucrări de reparaţii şi întreţinere îmbrăcăminţi asfaltice şi drumuri. În cartierul Dallas, pe strada Navaliştilor, se execută reparaţii ale aleilor cu mixtură asfaltică, potrivit datelor publicate de primarul Ştefan Ilie.

Tot pe strada Navaliştilor, în zona staţiei de autobuz şi a ghenei de gunoi, până la limita cu strada Viitorului, se desfăşoară reparaţii ale parcărilor cu mixtură şi covor asfaltic.

Lucrări de reparaţii şi întreţineri se mai fac în prezent pe aleea blocurilor 7-8 de pe strada Babadag şi zona străzii Meduzei.

În toate aceste zone, în perioada 14-21 aprilie, sunt prevăzute a se executa diverse lucrări specifice investiţiilor.