Tulcenii racordaţi  la sistemul centralizat de încălzire refuză în continuare să îşi monteze repartitoare de costuri pe calorifere, deşi legea îi obligă ca de la 1 ianuarie 2024 să-şi contorizeze consumul de căldură. Amenda este între 500 şi 1.000 de lei.

Problema este că doar asociaţiile de proprietari pot încheia contracte cu furnizorii de repartitoare, iar consumatorii care vor să-şi monteze astfel de echipamente de contorizare individuală nu pot face nimic dacă în cadrul asociaţiei se decide să nu se facă aceste investiţii.

Sorin Crăciun, reprezentantul Smart Eco Plus, una dintre firmele autorizate de ANRE la Tulcea să realizeze astfel de servicii, spune că nu prea a primit solicitări.

„Conform legislaţiei în vigoare ar trebui să fie de acord minim 80% din locatari. La Tulcea avem această problemă. Foarte mulţi locatari susţin că se vor debranşa de la Energoterm şi deci nu mai au nevoie. Cei care mai rămân, deşi au contract cu asociaţia, plătesc direct la Energoterm. Cred că la momentul de faţă, avem doar două sau trei telefoane să trimitem echipe”, ne-a declarat  Sorin Crăciun.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.