* Ofertele se pot depune prin SEAP, până la data de 22 iunie, ora 15:00

Reprezentanţii Primăriei Tulcea îi invită pe antreprenori să participe la licitaţia necesară stabilirii unui constructor care va executa lucrările de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale din municipiu.

Ofertele se pot depune prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, până la data de 22 iunie, ora 15:00.

„Una dintre cele mai importante investiţii ale oraşului se află în procedură de licitaţie pentru execuţie. Rezolvarea problemelor provocate de apele pluviale va reprezenta fundaţia construirii unui oraş fericit. Invităm antreprenorii să participe la licitaţia pentru reconstrucţia municipiului”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Valoarea totala estimată a proiectului este de  22.581.609,42 lei, fără TVA.

În luna ianuarie a acestui an, primarul municipiului a semnat contractul de finanţare pentru realizarea acestei investiţii şi a reconfirmat astfel o finanţare anunţată de mai mulţi ani de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Reabilitarea sistemului de preluare a ape-lor pluviale din centrul oraşului este un proiect anunţat de foarte multă vreme de autoritatea locală care a alocat în anul 2017, din bugetul propriu, circa 3 milioane de lei pentru proiectarea sistemului de preluare a apelor pluviale.

Investiţia este necesară în contextul în care, de fiecare dată când se înregistrează precipitaţii abundente, centrul oraşului este inundat, iar autoturismele surprinse de ploaie sunt afectate.

Proiectul început în anul 2017 de Primăria municipiului a fost blocat până acum din cauza unor diferende între autoritate şi societăţile care au câştigat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrării.