Cercetaşii Centrului Local „Lotus” Tulcea vor marca în perioada 29-30 iunie Ziua internaţională a Dunării printr-o acţiune de ecologizare în localitatea Tudor Vladimirescu. O acţiune similară s-a desfăşurat şi de Ziua Mondială a Mediului în zona lacului Câşla, atunci când cercetaşii au strâns zeci de saci de deşeuri. Mai exact, s-au strâns 20 de saci de 120 litri, opt  saci de 60 litri şi doi saci mari de mărimea a aproximativ 5 saci de 120 litri.

În cadrul acţiunii, un grup de eXploratori şi seniori cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani, au amenajat pe strada Livezilor un stand informativ, unde tulcenii au fost aşteptaţi pentru a afla mai multe despre Cercetăşie, despre importanţa protejării naturii şi despre efectele negative pe care poluarea le are asupra mediului înconjurător.

 „Scopul acestui eveniment a fost de a insufla comunităţii grija şi responsabilitatea pentru natură, şi de a îi familiariza cu activităţile educative desfăşurate de copiii şi tinerii membrii ai Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României. Astfel, participanţii au avut şansa să devină <<cercetaşi pentru o zi>>, şi au putut lucra cot la cot pentru  a reduce poluarea din oraşul Tulcea”, spun reprezentanţii Centrului Local „Lotus” Tulcea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.