La prima ediţie a Turneului Naţional de Kata, organizată de Nippon Budo Sport Tulcea, sub patronajul Federaţiei Române de Karate Kyokushin, desfăşurată sâmbătă, au luat parte peste 100 de sportivi de la 10 cluburi din Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Brăila, Iaşi, Moineşti şi Tulcea. Turneul s-a desfăşurat în sala de sport a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” din Tulcea, fiind primul eveniment după 16 luni de lockdown competiţional.

Pentru acest turneu  pregătirea sportivilor a durat  mai bine de o lună de zile. Cu toate că s-au schimbat generaţiile, clubul tulcean a reuşit să obţină rezultate remarcabile, fiind câştigate 10 medalii de aur, şapte medalii de argint şi 19 medalii de bronz.

Astfel, sportivii vechi şi consacraţi care au obţinut rezultate foarte bune sunt Albert Pănuţă, Delia Covrig, Deea Toma şi David Uncu. De asemenea, s-au evidenţiat şi sportivi noi care promit foarte mult în viitor. Aceştia sunt Irina Gheorghiţă, Mihai Rusu, Ana Maria Dragomir şi alţii.

„Doresc să-i felicit pe toţi sportivii participanţi la turneu, dar mai ales pe cei legitimaţi la clubul nostru pentru participare şi rezultatele obţinute! Mulţumesc pe aceasta cale doamnei directoare a Liceului Tehnologic, Sultan Cristina, pentru tot suportul şi sprijinul oferit ca să fie un eveniment cât mai frumos! Mulţumesc părinţiilor voluntari care au muncit cot la cot cu noi pentru a ieşi un eveniment la superlativ! De asemenea, ţin să mulţumesc părinţiilor, bunicilor, suporterilor care au stat afară, au fost disciplinaţi şi ne-au ajutat respectând toate regulile impuse”, a declarat preşedintele Nippon Budo Sport Tulcea, maestrul Nicolaie Pănuţă.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA