Administraţia locală intenţionează ca luna aceasta să pună în funcţiune bărcile şi hidrobicicletele destinate cetăţenilor care vor să se recreeze pe lacul Ciuperca.

„Bărcile şi hidrobicicletele au fost predate către Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului, care în prezent se ocupă de partea de logistică şi asigurarea personalului necesar. Luna aceasta intenţionăm să le punem la dispoziţia celor care vor să se relaxeze pe lacul Ciuperca”, a precizat viceprimarul George Şinghi.

Prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, Primăria Tulcea a achiziţionat un număr total de 12 bărci cu vâsle şi hidrobiciclete, dar şi o barcă cu motor pentru personal, pentru a putea interveni cu rapiditate în cazul unor situaţii neprevăzute.

Proiectul cuprinde şi lucrări de amenajare a locului de picnic cu un modul de grătar şi picnic care va conţine 10 foişoare din lemn cu acoperiş din stuf, dar şi cinci ansambluri de grătar cu masă şi spălător.

Liber la pescuit pe lacul Ciuperca în luna iulie

Pescuitul sportiv pe lacul Ciuperca din municipiu va fi permis în perioada 1-31 iulie. Pescarii vor trebui să respecte o distanţare socială de minim 10 metri între punctele de pescuit. Activitatea va fi permisă numai pe latura de nord-vest, în dreptul morii de vânt până în colţ spre Casa Albastră, pe o lungime de aproximativ 200 de metri, marcată şi semnalizată cu indicatoare.

Pescarii vor avea voie să pescuiască cu o singură undiţă, cu cel mult două cârlige, maxim 3 kg pe zi. În ceea ce priveşte tarifele pentru pescuit, acestea vor rămâne la valoarea celor de anul trecut, de 10 lei pentru persoane obişnuite şi 5 lei pentru pensionari. Taxa se va putea achita şi în sistem online.

Cei care pescuiesc din barcă, în altă zonă decât cea stabilită, cu mai multe unelte de pescuit, şi în afara programului, riscă să fie sancţionaţi cu amendă între 50 şi 100 de lei, dar şi confiscarea sculelor. Cei care pescuiesc peste 3 kg de peşte pe zi riscă o amendă cuprinsă între 50 şi 500 de lei.

Regulament în lucru pentru zona de picnic de pe lacul Ciuperca

Autorităţile locale lucrează şi la  un regulament pentru noua zonă de promenadă şi picnic de pe lacul Ciuperca, a cărei recepţie finală va avea loc în perioada următoare.

Cei care vor dori să îşi petreacă timpul liber acolo nu vor putea face grătare oricând, ci cu ocazia anumitor evenimente sau în weekend-uri. În regulament va fi stabilit şi faptul că muzica va fi în surdină.

De altfel, în perioada următoare, sistemul de alimentare cu apa a lacului va fi obturat timp de mai bine de o luna, fiind afectat de lucrările desfăşurate la faleză.

În ceea ce priveşte lacul, Primăria Tulcea va cuprinde în lista de investiţii consolidarea malului dinspre bazinul de înot, dar şi scoaterea întregii cantităţi de apă pentru curăţarea zonei.