Precipitaţiile abundente şi vijelii au făcut prăpăd în judeţul Tulcea, unde duminică a fost  cod roşu de inundaţii. Zeci de gospodării şi porţiuni de drum au fost afectate de precipitaţiile abundente înregistrate weekend-ul acesta în judeţul nostru.

Podul dintre Nifon şi Hamcearca, rupt

Printre comunele care au fost afectate se numără şi Hamcearca. Potrivit primarului Ion Acceleanu, podul dintre Nifon şi Hamcearca, care se afla în lucru, a fost rupt de către autorităţi, deoarece exista riscul ca 50 la sută din localitate să fie inundată.

„Se face un pod extraordinar de bun, cu piloni de 22-23 de metri, în schimb, când a venit viitura, noi am intervenit şi am rupt acel pod. Am făcut acest lucru ca să dăm drumul la apă, deoarece am fi inundat în jur de 40-50 la sută din localitatea Hamcearca. Am intervenit imediat pentru că am încercat să salvăm tot ce a stat în puterile noastre. Cu toate acestea, la Balabancea avem case foarte afectate, care s-au dărâmat deja. Noi am făcut un podeţ provizoriu pentru a putea oamenii să meargă să-şi facă cumpărăturile, deci din acest punct de vedere nu sunt probleme. De asemenea, am fost ajutaţi de reprezentanţii Navrom şi am reuşit să punem o pasarelă de vreo 12 metri, dar am tras-o pentru că ar fi luat-o apa şi pe aceea. Am fost ajutaţi şi de autorităţi în această perioadă”, ne-a declarat primarul comunei  Hamcearca, Ion Acceleanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA