Singura femeie pirotehnist din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea este maior Anet Ungureanu, de altfel şefa echipei pirotehnice.

De-a lungul anilor, pirotehniştii tulceni au găsit sute de muniţii care au rămas abandonate în pământ, fie din cauza unei lansări eşuate, fie după o depozitare.

Maiorul Anet Ungureanu, ofiţer coordonator al echipei pirotehnice din cadrul ISU Tulcea, are o experienţă de 9 ani în domeniu şi spune că în această meserie nu contează dacă eşti bărbat sau femeie.

„De origine sunt din Satu Mare şi mi-am cunoscut soţul la un curs din cadrul IGPR. Apoi ne-am căsătorit şi m-am mutat la Tulcea, aici unde am găsit această funcţia de ofiţer pirotehnist  liberă în cadrul ISU. Cu toate că este periculos a început să îmi placă domeniul foarte mult. Ştii când pleci, dar nu ştii dacă mai vii. Lozinca noastră, un mic secret de familie, este că ai posibilitatea să greşeşti doar o singură dată. În această meserie nu contează dacă eşti bărbat sau femeie. Este vorba de pregătire, calm şi de foarte multă organizare. Este o muncă periculoasă, dar cu organizare bună poate fi desfăşurată în condiţii optime”, ne-a declarat maior Anet Ungureanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.