Antreprenorii din domeniul Retail şi-au desemnat reprezentantul în Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri la nivelul municipiului Tulcea, în persoana lui Nicolaie Moraru, manager Fraher.

Desemnarea a avut loc săptămâna trecută, în cadrul unei întâlniri  între administraţia locală şi antreprenori.

Au existat două propuneri, respectiv Anişoara Radu în lipsă  şi Nicolae Moraru. În urma supunerii la vot, a fost ales Nicolaie Moraru.

„Acest sector este demn de luat în seamă dacă avem în vedere atât contribuţia adusă încasărilor la buget, cât şi numărul mare de angajaţi implicaţi. Fiecare sector de activitate va fi invitat pentru a-şi desemna un membru ce va asigura, prin intermediul acestei structuri, reprezentativitatea în relaţia cu Primăria şi Consiliul Local”, a transmis city managerul Nicolae Bibu.

Retailul Tulcea este compus atât din partea de vânzări directe – supermarketurile, magazinele, depozitele en-gros cât şi din firmele de distribuţie, care asigură necesar de marfă din magazinele cu vânzare en-detail.

„Cea mai importantă problemă o reprezintă infrastructura. Zilnic maşinile de marfă sunt nevoite să parcurgă drumuri rupte, pline de gropi, neasfaltate, companiile din domeniu regăsindu-se printre principalii contribuabili la bugetul local. Ridicarea şi cuantificarea corectă a deşeurilor generate este o altă problemă semnalată deoarece mulţi dintre locatari învecinaţi magazinelor, depozitelor aruncă deşeurile în incinta retailerilor”, ne-a declarat Nicolaie Moraru, directorul reţelei Fraher.

O altă problemă cu care se confruntă cei din domeniul retail sunt persoanele care cerşesc în faţa magazinelor, dar şi birocraţia.

„Ne dorim implicarea mai mare şi mai hotărâtă a organelor abilitate în combaterea cerşetoriei în faţa magazinelor, a înlăturării factorilor perturbatori din zona magazinelor, respectiv persoane care vând diverse obiecte, care agresează cetăţeni. De cele mai multe ori Poliţia Locală se face că nu vede. De asemenea, solicităm eliminarea pe cât posibil a birocraţiei în privinţa diferitelor acte, documente care trebuie eliberate de administraţie – certificate fiscale, certificate de urbanism, etc. Durata de eliberare a acestor acte este foarte lungă”, a precizat Nicolaie Moraru.

Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri tulceni a fost înfiinţat în luna aprilie printr-o hotărâre de Consiliu local. Acesta care va funcţiona pe baza dialogului structurat în ceea ce priveşte implementarea şi monitorizarea politicilor publice în domeniul economic la nivel local.