Ultramaratonistul Sorin Andrici şi triatloniştii clubului Aqua Vita Delta Tulcea au luat startul Campionatului Naţional de Duatlon şi Campionatului European de Duatlon Standard şi Sprint, desfăşurat la Târgu Mureş, în perioada 2-4 iulie. Anul acesta au fost două campionate de duatlon, unul pe distanţă standard şi unul pe distanţă sprint, astfel fiind decernat titlul de Campionat Naţional la ambele probe.

Sorin Andrici, legitimat la Aqua Vita Delta Tulcea, a reuşit să obţină medalia de bronz în cadrul Campionatului Naţional de Duatlon Standard şi medalia de argint în cadrul Campionatului Naţional de Duatlon Sprint la categoria de vârstă 45+. De asemenea, sportivul a reuşit să se claseze pe locul şase în cadrul ambelor campionate. Sorin Andrici a  avut de parcurs la proba standard 10 km de alergare, 40 km bicicletă şi la final, încă 5 km până la linia de sosire. La proba sprint, a avut de parcurs acelaşi traseu, dar cu distanţele înjumătăţite.

Alături de el, la aceeaşi categorie de vârstă a participat şi sportivul Mircea Cralea, care a reuşit să se claseze pe locul nouă pe distanţa Sprint.

„Au fost trei zile de concursuri la un nivel înalt. Au participat foarte mulţi sportivi străini, fiind un Campionat European de Duatlon Standard şi Duatlon Sprint. A fost mai greu, dar am dat totul.  Sunt foarte mulţumit de rezultat. M-am antrenat mult pentru aceste două zile de concursuri, pe lacul Ciuperca, împreună cu antrenorul Mihai Ivanov. La proba de alergare nu au fost probleme, având printre cele mai bune prestaţii. În schimb, proba de bicicletă a fost mai dificilă. Chiar dacă ajungeam primul după proba de alergare, veneam al treilea, al patrulea după proba de bicicletă. Am pierdut mult timp pentru că nu am o bicicletă de competiţie, ci una foarte modestă. Totuşi, am recuperat mult pe partea a doua a alergărilor şi am prins podiumul la ambele concursuri. Atunci când îmbrac echipamentul României emoţiile sunt şi mai mari pentru mine. Am simţit o presiune în plus, ştiind că tulcenii mei aşteaptă să vin cu rezultate frumoase şi de această dată. Jandarm de meserie, având şi culorile naţionale imprimate pe tricou, totul a devenit o misiune pentru mine. E o onoare să reprezinţi România şi sunt mândru că am concurat pentru Tulcea mea” , ne-a declarat ultramaratonistul tulcean, Sorin Andrici.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.