Municipiul Tulcea va fi promovat printr-un film publicitar de scurt metraj, realizat pro bono de regizorul Petre Năstase. Un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ştefan Ilie privind asocierea Municipiului Tulcea cu societatea Art Focus Internaţional S.R.L. va fi supus votului joia aceasta în şedinţa ordinară de către Consiliu Local.

Prin acest proiect se doreşte implementarea unui program mai larg de promovare turistică şi culturală a localităţii prin înscrisuri, albume, material video şi alte materiale de prezentare, pe orice tip de suport, inclusiv în mediul virtual.

„Municipiul Tulcea este preocupat, având în vedere poziţia geografică, istoria antică şi bagajul multietnic unic, să promoveze dezvoltarea turismului cultural, acesta fiind un element esenţial atât pentru conservarea şi protejarea obiectivelor de patrimoniu, cât şi pentru dezvoltarea socio-economică şi culturală regională”, se arată în proiectul de hotărâre. Potrivit proiectului, filmul de scurt metraj va fi realizat  pro bono de regizorul Petre Năstase.

„În susţinerea acestui proiect am primit propunerea regizorului Petre Năstase pentru producerea pro bono a unui film de scurt metraj de promovare a oraşului Tulcea, prin intermediul firmei sale de producţie Art Focus Internaţional S.R.L. CV-ul acestuia este impresionant. A regizat Festivalul Concurs Cerbul de Aur, a produs peste 50 de clipuri muzicale ale celor mai importanţi artişti pop români, câteva şi pentru concursul Eurovision, a realizat un film de promovare a oraşului Bucureşti, iar acum lucrează la un film de portrete cu reprezentanţii României la Olimpiada de la Tokyo”, potrivit aceleiaşi surse.

Proiectul îşi propune diseminarea valorilor culturale şi a elementelor de patrimoniu istoric, geografic şi urbanistic locale publicului larg, local, naţional şi internaţional. Proiectul răspunde, de asemenea, unor nevoi de cunoaştere a tradiţiilor istorice şi culturale şi de punere în valoare a diversităţii comunităţilor etnice şi religioase din Municipiul Tulcea.