Autorităţile locale decid săptămâna aceasta dacă anul acesta se va organiza sau nu o nouă ediţie a Festivalului  „Peştişorul de Aur”, în funcţie de reglementările pandemice ce vor intra în vigoare de la 1 august.

Autorităţile lucrează şi la programul dedicat Zilelor Municipiului, care va fi pus la punct la începutul acestei săptămâni.

„În funcţie de evoluţia pandemiei şi de reglementările care vor fi în vigoare la 1 august, vom decide dacă va avea loc sau nu Festivalul <<Peştişorul de Aur>>. Evenimentul este prins în programul nostru, cât şi al Ansamblului <<Baladele Deltei>>, dar aşteptăm să vedem care va fi reglementarea în ceea ce priveşte numărul de participanţi în zone deschise”, ne-a declarat citymanagerul Nicolae Bibu.

În cazul în care se va organiza, evenimentul ar putea avea loc în prima decadă a lunii septembrie, iar participanţii vor fi nevoiţi să prezinte dovada vaccinării, un test PCR negativ sau un test rapid negativ.

De asemenea, numărul concurenţilor care ar putea veni doar din ţările vecine României se anunţă  mai mic faţă de ediţiile precedente.

Luna trecută, Ştefan Coman, managerul Ansamblului „Baladele Deltei”, declara pentru ziarul „Delta” că vor fi amplasate circa 300-400 de scaune în faţa scenei din Piaţa Civică, zona va fi îngrădită, iar spectatorii vor trebui să se prezinte cu dovada vaccinării, cu un test PCR negativ / test rapid negativ, sau cu adeverinţa conform căreia au trecut prin boală.

Anul trecut festivalul a fost anulat din cauza pandemiei.

La ediţia din 2019 a Festivalului concurs internaţional de folclor „Peştişorul de aur”, iniţiat de Ansamblul „Baladele Deltei” în anul 1993, au participat 30 de ansambluri folclorice din 12 state.

„Peştişorul de Aur” este singurul festival de folclor pentru copii din România inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO şi apreciat drept unul dintre cele mai bine structurate şi organizate.