În şedinţa ordinară de Consiliu Local de joi va fi supus votului un proiect de hotărâre privind asocierea Municipiului Tulcea cu Clubul Sportiv Municipal „Danubiu” Tulcea în vederea realizării proiectului „Susţinerea performanţei în boxul feminin tulcean 2021″, proiect iniţiat de primarul Ştefan Ilie. Clubului tulcean i se va aloca suma de 20.000 lei. Proiectul „Susţinerea performanţei în boxul feminin tulcean 2021″ are ca scop principal obţinerea cât mai multor medalii la „Campionatul Naţional de Box Feminin”, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 30 august – 6 septembrie 2021.

„Luând în considerare faptul că în Pro-gramul proiectelor socio – culturale şi sportive organizate şi finanţate de Municipiul Tulcea în anul 2021 au fost aprobate sume pentru realizarea unor parteneriate cu instituţiile publice din municipiu, propun încheierea unui acord de parteneriat între Municipiul Tulcea şi Clubul Sportiv Municipal Danubiu Tulcea, precum şi alocarea sumei de 20.000 lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Printre obiectivele propuse de către CSM Danubiu se regăsesc promovarea boxului tulcean, creşterea experienţei profesionale competiţionale, acumularea de cunoştinţe importante pentru competiţie şi atragerea de noi sportive către boxul de performanţă.

Grupa de box feminin a fost înfiinţată în anul 2011, fiind antrenată de Simion Ştefan. Până în prezent a obţinut un număr de 166 de medalii la Campionate Naţionale şi Cupa României. De asemenea, sportivele clubului au realizat rezultate remarcabile la campionate internaţionale dintre care menţionăm: locul V la Campionatele Mondiale de junioare 2013, clasarea pe locurile II şi III la Campionatul European de Box feminin 2014.

În anul 2019 la Campionatele Europene de Junioare s-au clasat pe locul III două sportive , iar pe locul V o sportivă din cadrul CSM Danubiu. La Campionatele Europene de Senioare a fost obţinut locul V. În anul 2020 o altă sportivă a clubului a obţinut locul II la Campionatul European de Junioare.

Cea mai bună performanţă a clubului a fost obţinerea locului I la Campionatul European de Box Feminin – junioare în anul 2021.