Construcţiile noi care vor fi ridicate pe viitor pe strada Barajului vor trebui realizate la o distanţă de 23,50 metri faţă de axul actual al străzii, de o parte şi de alta, din intersecţia cu strada Babadag până în intersecţia cu strada Isaccei. Această prevedere este inclusă într-un proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de joi.

„Ceea ce este construit deja rămâne neschimbat. Pentru viitoarele autorizaţii se va avea în vedere această prevedere. Loturile rămân private, se pot amenaja parcări pe acea porţiune, dar nu va fi edificabilă. Facem acest lucru pentru a împiedica aglomerarea şi a mai lăsa loc pe viitor de o altă bandă de circulaţie”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Decizia vine în contextul în care în ultimii ani s-au înregistrat numeroase solicitări de intenţie de elaborare cât şi de aprobare de documentaţii de urbanism P.U.Z. cu amplasamente în vecinătatea străzii Barajului pentru ansambluri rezidenţiale de locuinţe colective cu regim de înălţime mediu şi înalt, conturându-se o tendinţă de evoluţie urbanistică accentuată de creare a unor noi cartiere rezidenţiale în această zonă a municipiului.

De asemenea, s-a mai avut în vedere faptul că singura posibilitate de descărcare şi de acces pentru acest cartier va fi strada Barajului, care are în acest moment doar două benzi de circulaţie, anticipându-se  un trafic intens generat de aceste noi cartiere rezidenţiale.

„Acolo unde fondul construit existent la momentul prezentei hotărâri se suprapune peste această retragere propusă, acesta nu va fi grevat de sarcina de desfiinţare în parte sau total a construcţiilor existente, ci va fi aplicabilă, ca şi în celelalte cazuri, interdicţia permanentă de construire pentru viitoarele solicitări de autorizare de construire”, se menţionează în proiect.