Ştefan Ilie a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene a PNL Tulcea cu 218 voturi din 221 exprimate, în cadrul alegerilor ce au avut loc sâmbătă în prezenţa premierului Florin Cîţu şi a preşedintelui PNL, Ludovic Orban. În cele două poziţii de prim-vicepreşedinte au fost aleşi deputatul George Şişcu şi subprefectul Nicolae Topoleanu, iar Nicolae Bibu a fost ales secretar general al PNL judeţul Tulcea.

La eveniment au mai participat parlamentari, europarlamentari, primari şi consilieri. Proaspăt reconfirmat în funcţia de preşedinte al PNL Tulcea, Ştefan Ilie a transmis faptul că în perioada următoare Tulcea va avea un favorit în ceea ce priveşte conducerea de la nivel central, însă după consultările cu membrii partidului.

„Alegerile de la Tulcea au demonstrat că echipa PNL de la noi a înregistrat în ultimii patru ani numeroase victorii la absolut toate alegerile pe care le-a susţinut. Echipa câştigătoare nu se schimbă. Ne dorim ca în perioada următoare să privim cu foarte mare atenţie asupra responsabilităţilor care ne sunt oferite de colegi prin votul lor. Mai mult decât oricând, a face performanţă stă în mâinile noastre, iar eu, în calitate de primar al municipiului Tulcea, cât şi ceilalţi colegi care fac parte din Biroul Politic Judeţean, nu trebuie să arătăm în faţă locuitorilor decât faptul că facem performanţă. Tulcea are un singur favorit acum, Ştefan Ilie şi echipa lui câştigătoare. După numărarea tuturor voturilor, în perioada următoare, până pe dată de 25 septembrie, privind fiecare moţiune, Tulcea va avea un favorit, dar acesta va fi ales prin consultarea membrilor, primarilor echipei, care ne-au adus în timp la câştigurile în alegeri. Este firesc să ne consultăm înainte de a ne decide, dar aceasta va fi unitară, adică nu o vom schimba de astăzi pe mâine. Nu vom fi duplicitari, vom acorda credibilitate cetăţenilor”, a declarat preşedintele reales al organizaţiei judeţene a PNL Tulcea, Ştefan Ilie.

În cadrul conferinţei, premierul Florin Cîţu şi-a început discursul felicitându-l pe preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie, pentru activitatea politică desfăşurată până în prezent şi s-a adresat apoi liberalilor din sală.

„Aveţi o performanţă fantastică la alegerile trecute şi un primar foarte bun, care a demonstrat, în ceea ce a făcut până a ajunge la conducerea Tulcei că poate să facă performanţă. A adus fonduri europene pentru micii antreprenori, pentru că asta înseamnă liberalism. Îl felicităm pe Ştefan Ilie şi pe echipa lui şi sunt sigur că şi de acum încolo veţi avea rezultate mult mai bune şi data viitoare va avea şi Consiliul Judeţean. De asemenea, aţi salvat România, aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte mult rău, un senator din Tulcea, şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo face rău poate, dar unei singure companii şi va pierde, dar felicitări! Aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit pentru asta”, a declarat premierul Florin Cîţu.

În timpul discursului susţinut pe scenă Teatrului Jean Bart, şeful Executivului şi-a exprimat încrederea că primarii liberali care au performat vor fi reconfirmaţi în funcţii la următoarele alegeri locale şi a precizat că data de 25 septembrie, când vor avea loc alegerile în PNL, reprezintă „un nou început”.

„Contează foarte mult să înţelegem că 25 septembrie nu este un final. Este doar un început, un început pentru PNL, care trece într-o nouă etapă, o etapă unde trebuie să devenim cel mai mare partid din România. Doar aşa putem implementa liberalismul. În acelaşi timp, trebuie să ne recâştigăm electoratul tradiţional, cel care crede că proprietatea privată este sfântă şi că un antreprenor este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum. Şi pentru asta va trebui să ne întoarcem şi să recâştigăm din nou municipiile şi oraşele”, a declarat şeful Executivului, Florin Cîţu.

La rândul său preşedintele PNL Ludovic Orban a vorbit despre frumuseţile Tulcei şi i-a îndemnat pe liberali să cumpănească bine până pe dată de 25 septembrie.

„Tulcea pentru mine este unul dintre cele mai frumoase judeţe din ţară. Este un judeţ superb în care vin cu mare bucurie.  Este  unic, aparte, lăsând la o parte unicatul la nivel european care-l reprezintă Delta, formele de relief, istoria care se găseşte înmagazinată aici şi mai ales oamenii, armonia dintre etniile care convieţuiesc în pace. De asemenea, există şi un schimb permanent de cultură, de respect reciproc. Referitor la alegeri, mie nu îmi place să declar câştigătorul. Văd că unii din echipa competitoare tot anunţă victoria. Ştiţi cum e? Cine are convingerea că poate câştiga nu clamează victoria de dimineaţa până seară. Victoria se va obţine pe 25 septembrie, ca urmare a deciziei libere a fiecărui delegat al PNL care va participa la congres”, a declarat Ludovic Orban pe scenă Teatrului Jean Bart din municipiul Tulcea.

Preşedintele liberalilor a avut şi un mesaj pentru contracandidatul său, Florin Cîţu.

„Sigur că uneori pare aşa că mă duc la o conferinţă judeţeană, sala aplaudă şi preşedintele după, în concediu, scrie o postare pe Facebook că sprijină echipa Cîţu. Să nu-şi imagineze cineva că, dacă preşedintele a scris o postare pe Facebook că se duce în echipa Cîţu, baza PNL, primarii, consilierii judeţeni, consilierii locali îşi schimbă părerea de pe o zi pe alta. Eu am încredere în fiecare membru al PNL. Aveţi destinul PNL în mâna dumneavoastră pe 25 septembrie. Gândiţi cu mintea voastră, analizaţi cu propriul discernământ şi luaţi acea decizie pe care o consideraţi cea mai bună pentru PNL. Vă felicit pentru toate rezultatele şi vă garantez că rămân alături de dumneavoastră în toate bătăliile şi, dacă mergeţi pe mâna mea, garantez unitatea PNL şi capacitatea partidului de a câştiga toate bătăliile electorale din 2024″, a afirmat preşe-dintele PNL.

În timpul discursului, Ludovic Orban a amintit proiectele importante pe care le-a susţinut în favoarea judeţului Tulcea, iar în contextul enumerării investiţiilor în infrastructură rutieră a menţionat că „este vital că Tulcea să fie pe coridoarele de transport de tip european”.

Preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Tulcea, Michael Gudu, şi-a exprimat susţinerea faţă de candidatura lui Ştefan Ilie la şefia partidului punctând pe unitate şi continuitate.

„Organizaţia municipală a Partidului Naţional Liberal Tulcea, a cărui preşedinte am fost reales, îşi exprimă fără niciun echivoc susţinerea pentru unicul candidat,  Ştefan Ilie. Cu candidatul Ştefan Ilie am reuşit să câştigăm Primăria Municipiului Tulcea. Împreună am arătat că suntem puternici pentru că renunţând la interesele personale am pus mai presus interesul de grup. Unitatea este îndemnul nostru şi pentru Organizaţia judeţeană a PNL Tulcea. Este firesc ca echipa câştigătoare să continue împreună. Asemenea organizaţiei municipale şi Organizaţia judeţeană a PNL Tulcea trebuie să funcţioneze ca un tot unitar, şi se pare că aşa este. După unele disensiuni care au creat falsă impresie a unor tabere antagoniste este nevoie ca PNL Tulcea să demonstreze că este un partid unitar, solid care ştie ce vrea. Sunt convins că astăzi Organizaţia judeţeană PNL Tulcea a optat pentru unitate şi continuitate. Îi doresc succes colegului şi prietenului, Ştefan Ilie, pentru noul mandat pe care cu siguranţă îl va obţine”, a declarat, sâmbătă, Preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Tulcea,  Michael Gudu.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL Tulcea, George Şişcu, le-a mulţumit colegilor săi pentru votul acordat şi i-a adresat felicitări lui Ştefan Ilie.

„Astăzi s-au încheiat alegerile în cadrul Consiliului de Coordonare Judeţean Tul-cea, în urmă căruia filiala noastră îşi reconfirmă unitatea şi determinarea pentru a face o viaţă mai bună tulcenilor. Le mulţumesc colegilor mei pentru încredere şi pentru că m-au onorat cu voturile lor pentru a îndeplini şi în următorii patru ani funcţia de Primvicepreşedinte al filialei judeţene PNL Tulcea. Totodată, felicitări lui Ştefan Ilie, Primarul Municipiului Tulcea, care a fost reconfirmat în funcţia de Preşedinte, precum şi tuturor celorlalţi candidaţi care au câştigat funcţiile de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinţi şi membri în Biroul Politic Judeţean! Avem o echipă judeţeană care, sunt sigur, va face performanţă, una din care fac parte mulţi primari şi de care avem toate motivele să fim mândri’, a transmis, sâmbătă, prim-vicepreşedintele PNL Tulcea, George Şişcu.

Discursul preşedintelui Ludovic Orban, ca şi cel al europarlamentarului Rareş Bogdan au fost întrerupte de o pană de curent, însă aceştia şi-au continuat declaraţiile chiar şi fără microfon.

În cadrul alegerilor au fost aleşi şi vicepreşedinţii PNL Tulcea pe diverse domenii de activitate, respectiv Gheorghe Ţilincă, primarul din Casimcea cu 210 voturi, George Şinghi, viceprimarul municipiului cu 206 voturi, Nicolae Chichi, liderul consilierilor judeţeni cu 204 voturi, Nicolae Mocanu, primarul comunei Greci cu 204 voturi, Gheorghe Năstase, primarul comunei Somova cu 202 voturi, Costică Deacu, primarul comunei Jijila cu 200 voturi, Dumitru Enache, primarul comunei Stejaru cu 198 voturi şi Georgian Caraman, primarul oraşului Babadag cu 189 de voturi.

Membri în Biroul Judeţean au fost aleşi Ion Acceleanu – 200, Iordan Alexe – 184, Corneliu Bejan – 198, Constantin Coca – 195, Daniel Geambazu – 195, Marian Gheghişan – 196, George Ghiorghe – 187, Mihai Huleni – 191, Neculai Neagu  – 187, Ion Nicolae  – 193, Dan Nicolcenco – 188, Marian Sandu – 187, Marin Şerban – 187, Valentin Sereev – 187 şi Alexandru Vicolov – 189. Ionela Bumbac a fost aleasă în funcţia de trezorier al partidului, Claudia Frandeş în cea de preşedinte COAJ, iar Mihaela Botez în funcţia de preşedinte CJRC.