Triatloniştii clubului Aqua Vita Delta Tulcea au luat startul Campionatului Naţional de Triatlon Supersprint, desfăşurat la Izvorani, în perioada 31 iulie-1 august.

Din cei 10 sportivi participanţi în cadrul campionatului, doar trei au reuşit să urce pe podium weekend-ul trecut.

Astfel, sportiva Raluca Rotaru, la categoria 11 ani feminin, şi Miruna Mocanu, la categoria 13 ani feminin, au obţinut medalia de argint. De asemenea, Denisa Cralea, la categoria juniori II 16-17 ani feminin, s-a clasat pe cea de-a treia treaptă a podiumului naţional.

Sportivele au avut de parcurs trei probe, respectiv 150 m înot, 5 km ciclism şi 1,25 km alergare, pe distanţa scurtă, fiind destinată copiilor între 11-13 ani. De asemenea, juniorii au avut de parcurs distanţa standard, care cuprindea 300 m înot, 10 km ciclism şi 2,5km alergare.

„A fost un concurs pentru care ne-am pregătit. A fost în planul nostru competiţional încă de la începutul anului. Au fost probe de triatlon, adică de înot, bicicletă şi alergare, pe distanţe diferite, în funcţie de categoria de vârstă. Ţinând cont de rezultatele anterioare pot spune că nu mă aşteptam, dar în ultima perioadă am stat mai mult de vorbă cu ele şi se pare că au ţinut cont de cele spuse, s-au ambiţionat mai mult şi au demonstrat că pot”, ne-a declarat antrenorul triatloniştilor de la Aqua Vita Delta Tulcea, Mihai Ivanov.

De asemenea, în cadrul Campionatului Naţional de Triatlon Super Sprint au mai participat sportivii Alexia Axente, David Radu, Raluca Macavei, Ştefan Despina, Anastasia Ganea, Vicenţiu Manole şi Mircea Cralea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.