Dramaturgul Ştefan Caraman participă la Festivalului Internaţional de Teatru Independent (FITIC)  de la Constanţa cu creaţii înscrise la două secţiuni, şi anume, în concursul pentru cel mai bun text de teatru şi pentru cea mai bună piesă, cu „Aeroport”.

Piesa „Aeroport” va intra în concurs vineri, 20 august, în aceeaşi zi fiind programată şi lansarea celei mai noi cărţi de proză semnată Ştefan Caraman, intitulată Blues.

Bazat pe un text de Ştefan Caraman, publicat în 2012, „Aeroport” îmbină comedia, drama şi romantismul fără perdea pentru a dezvălui fantezia autorului despre o iubire de o oră, care dispare la fel de repede precum s-a aprins. Piesa jucată la Festivalului Internaţional de Teatru de la Constanţa este produsă de Godot Café Teatru, în regia lui Alexandru Nagy. Din distribuţie fac parte Cătălina Mustaţă, Victor Meda, Alexandru Nagy, Gelu Niţu  iar muzica este semnată de Dani Ionescu.

Autorul Ştefan Caraman descrie piesa drept „O poveste despre iubire, sau mai degrabă despre iubiri; iubirile costă tocmai pentru că sunt gratuite, ne fac plăcere pentru că sunt dureroase şi sunt veşnice tocmai pentru că durează foarte puţin. Cât un tranzit dinspre avionul de Hamburg spre cel de Praga. Sau cam aşa ceva”.

Cu piesa „Ultimul tren spre casă”, dramaturgul Ştefan Caraman a câştigat în 2018 premiul pentru cea mai bună piesă la Festivalul Internaţional de Teatru Independent – FITIC de la Constanta.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.