Vizitatorii Casei Avramide vor pătrunde în lumea plină de culori şi pasiune a Loredanei Andrici, tânăra artistă în vârstă de 16 ani, care va anima Galeria Artistului la Tinereţe cu personaje abstracte şi natură statică, în cadrul expoziţiei intitulate „Lasă-mă să zbor cu fluturii”.

Vernisajul celei de-a treia expoziţii din cadrul programului „Galeria Artistului la Tinereţe” are loc astăzi, la demisolul Casei Avramide, de la ora 15.00.

Loredana este elevă în clasa a X-a la Liceul de Artă „George Georgescu” din Tulcea şi de-a lungul timpului a obţinut numeroase premii la concursurile naţionale şi internaţionale la care a luat parte. Loredana Andrici este câştigătoarea locului I a ediţiilor 2018 şi 2019 ale Concursului Naţional de pictură „Alexandru Ciucurencu”.

Tânăra a moştenit pasiunea pentru artă de la tatăl ei, care de-a lungul timpului şi-a vândut lucrările realizate în scopuri caritabile.

„Şi eu am pictat tablouri şi le-am vândut în scopuri caritabile, doar că eu nu am avut studii de specialitate. Pot spune că m-a moştenit. Încă de la grădiniţă stătea toată ziua şi desena. Pe toate caietele şi pe toţi pereţii unde găsea un loc liber trebuia să deseneze. Ea abordează toate stilurile de desen, neavând unul preferat. De-a lungul timpului a realizat în jur de 100 de lucrări. Dintre acestea a mai făcut şi cadouri, dar le-a vândut şi în scopuri caritabile. Doreşte să urmeze studiile universitare pe design vestimentar sau pe pictură la Bucureşti sau la Constanţa”, a adăugat tatăl Loredanei, Sorin Andrici.