Viceprimarul municipiului Dragoş Simion va participa la conferinţa din cadrul Forumului Oraşelor Verzi (FOV) ce se va desfăşura la Braşov, în perioada 6 – 12 septembrie. Alături de viceprimar se va afla  Carmen Verban, şef Serviciu Gospodărire Comunală, şi Gabriela Zuca, consilier. La conferinţă sunt aşteptaţi 200 de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi naţionale din România.

Printre subiectele ce vor fi abordate în cadrul conferinţei se află şcoli verzi, oraşe care reciclează, mobilitate verde şi durabilă, soluţii pentru creşterea ponderii spaţiilor verzi în oraşe, amprenta de carbon, calitatea aerului sau regenerarea spaţiului urban, dar şi oportunităţi de finanţare.

Primăria municipiul Tulcea are prevăzut în planul de activităţi implementarea a circa 20 de proiecte în care se regăseşte conceptul de „Smart City”.

Un oraş inteligent sau smart city este un concept de dezvoltare urbană care integrează tehnologii şi sisteme pentru a administra în mod eficient şi securizat resursele unui oraş, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii cetăţenilor, dezvoltării comunităţii şi protejării mediului.

Printre proiectele smart dezvoltate în municipiu regăsim dotarea şcolilor şi creşelor cu panouri fotovoltaice, amplasarea în parcul Victoria a băncilor cu mufă USB sau priză, extinderea unei reţele inteligente de gaze, dar şi amplasarea staţiilor de încărcare electrică în oraş.