Un bebeluş de cinci luni infectat cu coronavirus a fost internat ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, iar  deficitul de medici specialişti îi pune în dificultate pe medici, a declarat, ieri, dr. Elena Chircov, şefa Secţiei de Reanimare, în cadrul unei şedinţe organizate la Prefectura Tulcea.

„Ni s-a recomandat să gestionăm cazurile de COVID-19 la nivel local, iar astăzi am înregistrat primul copil de 5 luni infectat cu coronavirus. Nu are o formă severă, dar este un copil. Aş avea o propunere în ceea ce priveşte copiii. Nu cred că vor fi atât de multe cazuri şi mă întreb oare Bucureştiul, Constanţa sau Medgidia nu pot ţine copiii care au Covid? Am făcut un modul de şase luni în rezidenţiat, putem acorda anestezie la copii, dar alta este să şi tratezi un copilaş de cinci luni. Noi acum mai avem două cazuri care sunt paciente în vârstă, nevaccinate”, a declarat medicul Elena Chircov.

Declaraţia vine în contextul în care ieri s-a prezentat situaţia deficitului de medici de la nivelul SJU Tulcea, printre cele mai afectate secţii, cu un necesar de 9 cadre medicale, fiind şi Secţia de Pediatrie.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.