* Va asigura servicii de transport către cabinetele medicale ale medicilor de familie, medici specialişti sau laboratoare de analize

* Programul de lucru va fi de luni până vineri, între orele 8.00-20.00

Ambulanţa socială ca va asigura transportul persoanelor vulnerabile către unităţi medicale a ajuns în municipiul Tulcea, a anunţat, marţi, Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS). Autosanitara este achiziţionată printr-un contractul de leasing operaţional în cadrul proiectului „Suntem aici – Ambulanţa Socială”.

Ambulanţa va fi funcţională în circa o săptămână, după ce DAPS va obţine o autorizaţie de punere în circulaţie de la Direcţia de Sănătate Publică.

„Lucrăm acum la realizarea documentaţiei pentru a obţine autorizaţie de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a pune ambulanţa de tip A2 în circulaţie. Sperăm ca într-o săptămână să fie pusă în circulaţie. Se adresează în primul rând persoanelor vârstnice şi va asigura servicii de transport către cabinetele medicale ale medicilor de familie, medici specialişti sau laboratoare de analize. Va fi disponibil un număr de telefon la care se va putea solicita prezenţa ambulanţei la domiciliu”, ne-a declarat directoarea DAPS Tulcea, Ştefana Zibileanu.

Ambulanţa, adaptată şi transportului persoanelor imobilizate prin saltea de transfer şi scaun cu rotile, va fi deservită de doi şoferi şi trei asistente medicale.

Achiziţionarea ambulanţei a fost anunţată şi de primarul Ştefan Ilie.

„Faţă de persoanele aflate în vulnerabilitate autorităţile locale trebuie să intervină, însă nu cu premieri absurde, discriminatorii sau umilitoare, ci cu proiecte concrete, care să le protejeze sănătatea. Municipiul Tulcea, prin Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea perfecţionează serviciile sociale pentru populaţie, prin proiectul <<Suntem aici – Ambulanţa Socială>>, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman şi cofinanţat din bugetul local. Începând de astăzi serviciile noastre se extind şi prin achiziţia ambulanţei sociale”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Proiectul „Suntem aici – Ambulanţa Socială” a intrat în implementare anul trecut, în luna aprilie. Finanţarea proiectului care are ca obiectiv general reducerea numărului de persoane vulnerabile prin furnizarea de servicii adecvate nevoilor beneficiarilor vârstnici se derulează prin Programul Operaţional Capital Uman.

Proiectul este implementat de DAPS în parteneriat cu Asociaţia Vitas Serv, pe o perioadă de 36 de luni şi are o valoare totală de 2.359.709,66 lei.

Grupul ţintă este format din minim 145 de persoane vulnerabile cu vârste peste 65 de ani şi domiciliul în municipiul Tulcea, aflate în situaţii de dependenţă sau în risc de excluziune socială.