Taxiuri albe, introducerea unui tarif extern şi monitorizarea video a staţiilor sunt principalele prevederi agreate de reprezentanţii operatorilor de servicii de taximetrie şi cei ai Primăriei Tulcea în cadrul proiectului regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi ce urmează a fi supus dezbaterii publice.

Discuţiile au avut loc ieri în cadrul unei întâlniri extinse cu peste 40 de reprezentanţi ai taximetriştilor, ai societăţilor şi asociaţiilor de profil.

„Discuţiile au fost libere şi fiecare participant a putut să îşi exprime opiniile cu privire la măsurile ce vor fi puse în dezbatere şi apoi spre aprobarea Consiliului Local. Au fost foarte bine analizate solicitările cetăţenilor, necesităţile taximetriştilor şi soluţiile autorităţii locale. Întâlnirea s-a încheiat cu stabilirea unei propuneri de regulament agreat de toţi, ale cărui principale scopuri sunt creşterea calităţii serviciilor oferite către tulceni, asigurarea unor condiţii de muncă mult mai bune pentru taximetrişti şi promovarea de către primărie a investiţiilor publice care să dezvolte infrastructura edilitară: conduită, ţinută şi limbaj decent în trafic, reglementari privind calitatea şi culoarea, autorizarea autovehiculelor de transport, staţii bine delimitate, marcate şi supravegherea video a acestora, investiţii în reabilitarea străzilor, demersuri comune pentru modificarea legislaţiei în raport cu noile cerinţe de pe piaţă. Mulţumesc tuturor celor implicaţi!”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Daniel Trofim, reprezentantul taximetriştilor în Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri tulceni, spune că întâlnirea a fost un real succes.

„S-a conturat foarte bine noul regulament. Întâlnirea a fost un real succes. Au fost acceptate toate propunerile noastre printre care culoarea alb pentru taxi, staţii delimitate şi introducerea unui tarif extern care va fi în jur de 4 lei. După aprobarea regulamentului se va merge în paralel atât cu taxiuri albe cât şi cu cele galbene timp de 3 ani, urmând ca după această perioadă să rămână doar cele albe. Acest lucru este un plus pentru noi deoarece găsim maşini albe la orice producător, mai cu seamă la maşinile electrice, schimbând culoarea se pierde garanţia la caroserie. De asemenea, atunci când va fi aprobat tariful maxim vom stabili un tarif de aproximativ 3,1 lei pe zi şi  circa 3,6 lei pe timp de noapte. Staţiile vor fi monitorizate video pentru a preveni infracţionalitatea, comportamentul neadecvat al şoferilor sau al clienţilor”, ne-a declarat Daniel Trofim.

În ceea ce priveşte reducerea numărului de licenţe taxi, aceasta  se va face pe cale naturală.