Lucrările la portul din Jurilovca, un proiect de 12.844.327,21 lei, încep săptămâna viitoare, primăria semnând contractul cu dirigintele de şantier. În luna august, întrebat de ziarul Delta, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, spunea că lucrările au fost întârziate din cauza contestaţiilor la dirigenţia de şantier. Astfel, la începutul acestei săptămâni, Primăria comunei Jurilovca a semnat contractul de atribuire a dirigenţiei de şantier pentru proiectul de investiţii „Creşterea accesibilităţii prin dezvoltarea infrastructurii de acostare în Comuna Jurilovca, judeţul Tulcea”.

Portul din comuna Jurilovca reprezintă principalul punct de plecare pentru ambarcaţiunile care transportă turiştii către Gura Portiţei, una dintre cele mai căutate destinaţii din zonă.

„Ultima dată am avut contestaţie pe partea de diriginte de şantier. Ne-a venit soluţia de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.), aceasta constând în faptul că respinge contestaţiile făcute. Practic au fost două contestaţii. În momentul de faţă am semnat contractul cu dirigintele de şantier. De ce era nevoie de semnarea contractului cu dirigintele de şantier? Pentru că fără acest contract nu putem emite ordinul de începere al lucrărilor. Practic întrunim toţi paşii şi toate cerinţele. Semnând şi contractul, putem începe lucrările efectiv. Dacă lucrurile sunt în regulă, de luni intrăm la treabă. Proiectul nu ar mai putea fi îngreunat de nimic în acest moment. Mai este vorba doar de formalităţi. Aşteptăm din partea celui care a câştigat dirigenţia de şantier  să depună garanţia. Acesta ar fi ultimul pas”, ne-a declarat primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.