Lucrătorii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi  (AJVPS) Tulcea au vânat peste 130 de şacali de la începerea noilor acţiuni de extracţie din Delta Dunării.

Acţiunile de extragere şi îndepărtare a şacalilor pe teritoriul Rezervaţiei Deltei Dunării se desfăşoară  în perioada 27 mai – 27 iulie, conform unui contract încheiat între AJVPS şi ARBDD.

„De pe 27 mai până pe 27 iulie se desfăşoară o acţiune de extragere a şacalilor. Acţiunea se desfăşoară pe teritoriul Rezervaţiei, nemaiexistând noţiunea de fond de vânătoare. Se fac ieşiri pe zonele UAT-urilor, iar contractul prevede o cotă dată de Academia Română şi Consiliul Consultativ al Biosferei, de la 0 la 300 de şacali. Nu este o cotă fixă, deoarece este improprie vânătoarea de şacali acum. Vânătoarea la şacali cu randamentul cel mai bun se face iarna, respectiv noiembrie-februarie. Sunt grupe de 2-3 vânători în zona comunelor, formate din membrii asociaţiei şi membri invitaţi de la altă asociaţie, în prezenţa unui reprezentant al Biosferei. Acţiunea este puţin improprie, pentru că şacalul nu se vânează acum, dacă vrei să faci treabă, cu toate că avem nişte rezultate excelente. Vegetaţia este densă, îl vezi, nu poţi să tragi şi fuge şi îl răneşti şi nu poţi să îl extragi. Totuşi, avem peste 130 de şacali împuşcaţi până acum. Îi voi propune guvernatorului, ca viitoarea acţiune, dacă va fi de acord, să se facă iarna”, ne-a declarat Doru Oancea, preşedintele AJVPS Tulcea.

Ieri, vânătorii s-au aflat în zona Chilia-Tătaru unde s-au împuşcat circa 20 de şacali.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.