Peste 140 de persoane vârstnice din municipiul Tulcea beneficiază de servicii socio-medicale, analize gratuite, controale medicale şi servicii de kinetoterapie, în cadrul proiectului „Bunicii cu poveşti fericite”. Tulcenii peste 65 de ani cu diverse probleme de sănătate, precum diabet, AVC, Alzheimer, primesc îngrijiri medicale atât la domiciliu, cât şi la centrul inaugurat, ieri, de Asociaţia Mâini Întinse, în cadrul unui proiect în valoare de 2.855.139,73 lei, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Evenimentul a avut loc în aer liber, în curtea imobilului din strada Balizei, Cartier Lotizare.

„Ne dorim ca împreună să dezvoltăm în acest centru un alt capitol al poveştii noastre fericite”, a declarat, ieri, preşedintele Asociaţiei Mâini Întinse, Adrian Popa.

Proiectul priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii a 150 de persoane vârstnice din municipiul Tulcea.

„În momentul de faţă avem 140 de beneficiari. Dintre aceştia 40 sunt la domiciliu. Din păcate, unii dintre beneficiarii noştri au decedat, dar noi ne bucurăm că am reuşit să le fim aproape în perioada aceasta grea. Proiectul oferă servicii socio-medicale, avem asistenţi medicali, asistenţi sociali, psihologi, medic de kinetoterapie. Prin acest proiect inovativ am încercat să avem un centru de zi pentru persoanele vârstnice pe care l-am finalizat la standarde europene, moderne. Serviciul de kinetoterapie este solicitat de toate persoanele vârstnice şi sperăm să fie un plus pentru cei din Tulcea. Am depus adrese la toate instituţiile care se ocupă de beneficiari, către spital şi către fiecare instituţie publică care are un departament de asistenţă socială pentru a ne găsi beneficiarii. De asemenea, am luat legătura cu preoţii şi cu toate cultele din Tulcea”, ne-a declarat managerul proiectului „Bunicii cu poveşti fericite”, Gabriela Popa.

De asemenea, pe lângă persoanele vârstnice care beneficiază de diversele servicii medicale, şi familia este educată în aşa fel încât să înţeleagă prin ce trec bătrânii.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.