Fotbalul a fost unul dintre sporturile care i-a atras în mod deosebit pe tinerii tulceni să se alăture mişcării, weekend-ul trecut, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii. Prezenţi în centrul municipiului cu jocuri demonstrative de fotbal, circa 14 sportivi ai grupei 2012, de la  Victoria Delta Tulcea, le-au arătat celor prezenţi o mică parte din ce au învăţat la clubul sportiv.

„În prima zi s-a simţit faptul că a avut loc o acţiune de genul acesta. După ce am terminat jocul demonstrativ şi antrenamentul am fost plăcut impresionat că au fost copii care au intrat pe teren şi au continuat ce am început noi până seara târziu. La prima acţiune am avut undeva la 14 copii, iar astăzi au fost în jur de 13. Copiii dacă văd lucruri de genul, se îndreaptă către sport. Până la urmă despre asta este vorba. În urma oricărei acţiuni sportive avem numai de câştigat, dar nu numai noi ca şi club de fotbal, ci toată mişcarea sportivă din Tulcea. Important este să tinerii să vadă că se desfăşoară acţiuni de genul acesta în judeţ, pentru a se îndrepta către o ramură sportivă. Cu siguranţă aria de selecţie a  cluburilor, indiferent de ramura sportivă, va creşte”, ne-a declarat antrenorul clubului Victoria Delta Tulcea, Iulian Nedu.

Prezent la activitatea desfăşurată în Piaţa Civică, sportivul Matei Iustinian Stan practică fotbalul de trei ani.

„Am făcut un fel de antrenament în Piaţa Civică, iar după aceea un joc demonstrativ. Îmi place să fiu aici şi să le arăt celorlalţi copii ce am învăţat în cei trei ani de când fac fotbal”, ne-a declarat, duminică, Matei Iustinian Stan.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.