Nu mai puţin de 40 de replici ale lucrărilor de artă ce fac parte din patrimoniul Muzeului de Artă Tulcea vor fi expuse, începând din această toamnă, în cartierele din municipiu, în cadrul proiectului „Muzeul din cartier”. Astfel, se va face cunoscut patrimoniul inestimabil al oraşului prin expoziţii temporare cu imagini/reproduceri ale unor lucrări de referinţă în spaţii neconvenţionale din cartierele municipiului.
Proiectul gândit de Asociaţia de Dezvoltare Aegyssus, împreună cu Muzeul de Artă, şi-a propus să aducă, în primă fază, în faţa tulcenilor lucrările artistului Constantin Găvenea.
Prima expoziţie va fi organizată în apropierea Muzeului de Artă, odată cu deschiderea Bienalei Naţionale de Pictură „Alexandru Ciucurencu”, ediţia a II-a, care va avea loc pe 15 octombrie.
„Vom încerca să achiziţionam nişte panouri de expunere exterioară. Vrem să avem 10 astfel de panouri, pe care să prezentăm reproduceri ale unor lucrări reprezentative din patrimoniul Muzeului de Artă, mai ales în perioada sezonului cald, în diferite puncte ale oraşului. Vom selecta lucrări reprezentative din patrimoniul muzeului de artă, care vor fi expuse în copii, în diferite cartiere ale oraşului pentru a suscita interes în rândul tulcenilor de a vizita Muzeul de Artă pe de-o parte, şi, în acelaşi timp, pentru a afla informaţii despre valorile deosebite gestionate de muzeu. Vor fi nişte expoziţii pastilă, de 2-3 ore într-o zi, sprijinite de voluntari. Una dintre expoziţiile stabilite este <<Constantin Găvenea, în colecţiile Muzeului de Artă Tulcea>>. Vor fi 40-45 de lucrări care nu vor fi replici în sensul clasic. Vor fi nişte lucrări realizate pe hârtie deosebită, care va fi montată pe acele panouri modulare care sunt mobile şi cu care ne vom plimba prin tot oraşul. Astfel, vor fi 10 panouri cu lucrări reprezentative ale artistului”, ne-a declarat coordonatorul Complexului Muzeal de Patrimoniu Nord-Dobrogean, Paul Tocanie.
Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.