Poetul Panait Cerna a fost omagiat, ieri, la 140 de ani de la naştere în cadrul Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice cu tema „140 de ani de la naşterea poetului – filozof Panait Cerna”. La evenimentul desfăşurat la Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna” din Tulcea, care face parte din manifestările desfăşurate în perioada 23-25 septembrie 2021, dedicate împlinirii a 140 de ani de la naşterea poetului, au mai participat Preasfinţia Sa Visarion, Episcopul Tulcii, primarul Ştefan Ilie, personalităţi ale lumii culturale tulcene, precum şi reprezentanţi ai bibliotecilor din întreg judeţul.

Cu această ocazie, Organizaţia Celisea în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna” şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” au lansat volumul, pliantele şi placheta dedicate poetului. De asemenea, profesorul Mihai Marinache a prezentat volumul omagial „Panait Cerna-40 de ani de la naştere”, o culegere de articole şi studii despre viaţa şi opera poetului, editat cu această ocazie.

„Am făcut acest proiect, deoarece Celisea se bucură de ani mulţi de colaborare cu Ligia Dima şi Iuliana Titov, care ne ajută în activitatea de a conduce tinerii spre performanţă într-o serie de domenii. De aceea am scris şi acest proiect în care am conceput mai multe activităţi, una dintre ele fiind Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice”, a declarat managerul de proiect şi reprezentanta organizaţiei Celisea, Carmen Simionescu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.